KiKa Extreme extreem goed afgesloten

Ruim 30 deelnemers kwamen tijdens de IRONMANS 70.3 in actie in de strijd tegen kinderkanker. Gezamenlijk haalden ze maar liefst € 152.236, – op.

Waar juni en augustus eerder al het toneel waren voor de Nederlandse halve triatlons, stonden de laatste atleten in september aan de start in Italië. Daar werd het KiKa Extreme 2022 avontuur afgesloten. Organisator Denise Willemsteijn is trots: “We hebben drie geweldige edities georganiseerd waarbij de deelnemers een fantastisch sponsorbedrag hebben opgehaald.”

Je kunt ieder jaar voor verschillende halve triatlons kiezen met KiKa Extreme. Deze edities kennen allemaal een verschillend parcours, van een vlak tot aan een heuvelachtig landschap. Er is trouwens geen verschil tussen een Ironman of een triatlon. De afstanden zijn gelijk en ook de volgorde van zwemmen, fietsen en hardlopen is gelijk.

Op naar 2023
Ook in 2023 komen er weer diverse edities op het programma te staan. Meedoen met een IRONMAN 70.3 in Westfriesland, Maastricht & Barcelona en daarmee geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker, een grotere motivatie is er niet. Jij traint, haalt sponsorgeld op voor KiKa en KiKa Extreme regelt de rest.

Goed onderzoeksnieuws
Recent heeft KiKa twaalf nieuwe onderzoeken gefinancierd die gericht zijn op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd! In totaal stelt KiKa hiermee 3.6 miljoen euro beschikbaar. Met de bijdrage van de deelnemers van KiKa Extreme worden onder meer onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Het doel is 100% genezing van kinderkanker.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: KiKa Extreme

Gerelateerde berichten