Werkzaamheden aan Dedemsvaartse brug

Van plan om over de brug te gaan tussen De Hoofdvaart en Lijsterstraat in Dedemsvaart? Dan zul je een brug verder moeten gebruiken. Er zijn namelijk ingrijpende werkzaamheden aan de brug bezig, waardoor deze tijdelijk niet begaanbaar is.

De witte voetgangersbrug die in 1990 is gebouwd ligt over de Dedemsvaart aan de Hoofdvaart te hoogte van de Van Dedemkerk en de Lijsterstraat. De pittoreske brug had de laatste jaren veel last van slijtage.

Om de levensduur van de brug te verlengen is aannemer Dubbink uit Vriezenveen begonnen met werkzaamheden aan de brug. Zo wordt het talud onder de brug hersteld vanwege uitspoelingen. Om gelijk dit probleem voor langer termijn aan te pakken wordt hier beton aangebracht zodat dit niet weer uitspoelt.

Verder is het hele brugdek aan vervanging toe, want de planken waren zo versleten dat de brug in de winterperiode te glad kon worden. Het oude dek is al verwijderd, zodat er goed onder de brug gewerkt kan worden. Als de werkzaamheden onder de brug zijn afgerond wordt het brugdek voorzien van nieuwe planken. Afgelopen zomer is de brug al voorzien van een nieuw wit laagje verf.

Tekst en Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten