Kandidatenlijst D66 PS23 bekend

D66 Overijssel maakte woensdag 23 november haar kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen voor maart 2023 bekend. Het is een gevarieerde groep kandidaten uit alle delen van de provincie.

Lijsttrekker Renilde Huizenga is blij met ‘haar’ kandidaten: “Ik heb veel vertrouwen in deze mooie lijst. In tijden van crisis heb je positieve en creatieve mensen nodig. Dat zit zeker goed met deze kandidaten. Ze komen uit alle delen van de provincie en zijn zeer gemotiveerd. Met name als het gaat om de belangrijke D66-thema’s als natuur, verbinding en respect. Zij kiezen ervoor om niet langs de zijlijn toe te kijken, maar zich in te zetten om iets te betekenen voor de provincie.”

 

In een online stemming konden de leden van D66 zich uitspreken over de volgorde van de lijst. “Wij zijn trots op deze mooie en gevarieerde lijst met mensen van verschillende leeftijden en achtergrond. Een aanwinst voor de Provinciale Staten van Overijssel. We zien de verkiezingen en de tijd daarna met vertrouwen tegemoet,” aldus regiovoorzitter Trix van der Linden.

 

De top vijf bestaat uit (1) Renilde Huizenga, (2) Niels van Elk, (3) Petra Schut, (4) Anas Kjidaa en (5) Annemarie Dedden. Renilde werd in juli al gekozen tot lijsttrekker.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: D66

Gerelateerde berichten