Juliana zoekt eindeloos talent

Muziekvereniging Juliana uit Den Ham start een 31 januari clinic voor volwassenen die vrijblijvend willen leren een instrument te bespelen. Er is een landelijke trend waarbij steeds meer volwassenen beginnen met het bespelen van een muziekinstrument.

Ook in deze regio zijn al diverse, succesvolle projecten als deze opgestart aldus Jolanda Bosboom van de stichting Muziekopleiding Juliana. Dat bracht Juliana op het idee dit ook in Den Ham op te starten. Op het historisch schouwspel hebben ze deze clinic voor het eerst onder de aandacht gebracht. Hierop hebben ze veel enthousiaste reacties gekregen en de eerste aanmeldingen volgden al snel.

Een muziekinstrument leren bespelen is een geweldige ervaring. Vaak hoor je dat, als je echt goed wilt leren spelen, je op jonge leeftijd moet beginnen. Maar betekent dit dat je op latere leeftijd niet meer moet beginnen aan het leren bespelen van een muziekinstrument? Nee hoor, het is zeker mogelijk op latere leeftijd een instrument te leren bespelen. Het gaat tenslotte vooral om het plezier dat samen muziek maken geeft. En dat hopen wij met deze clinic op een laagdrempelige manier mogelijk te maken voor volwassenen maar zeker ook voor senioren.

 

Grijp je kans

Wanneer je altijd al hebt willen leren een muziekinstrument te bespelen dan is dit je kans. De clinic begint op 31 januari en bestaat uit 10 groepslessen. Tijdens de eerste les maken de deelnemers kennis met alle instrumenten die bij Juliana worden bespeeld om vervolgens een keuze te maken. In de daaropvolgende lessen zullen de deelnemers dit instrument leren bespelen onder begeleiding van een dirigent en diverse leden van muziekvereniging Juliana.

Er zijn diverse koperblazers, slagwerkers en saxofoons, maar er doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee.

De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur in het muziekgebouw aan de Slingerweg in Den Ham. Het einddoel is een optreden tijdens het talentenconcert in april.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar muziekopleiding@juliana-denham.nl. Hier kun je ook terecht voor al je vragen. Juliana hoopt veel deelnemers te mogen verwelkomen tijdens deze groepslessen omdat zij iedereen het plezier gunt van samen muziek maken.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Juliana Den Ham

Gerelateerde artikelen