Jubileumeditie Gramsbergen Lichtstad 2022 met veel kabaal van start

Gramsbergen Lichtstad is een begrip in de wijde omgeving. Met veel kabaal werd de feestweek vrijdag geopend. Van 26 augustus tot en met 3 september zijn er weer allerlei activiteiten voor jong en oud.

Met het aansteken van de vlam heeft wethouder Martijn Breukelman vrijdagavond 26 augustus Gramsbergen Lichtstad geopend. De buurtverenigingen in Gramsbergen en omgeving was al weken druk met de voorbereidingen, want de inwoners van Gramsbergen vieren dit jaar 50 jaar Gramsbergen Lichtstad.

Inwoners van Gramsbergen en omgeving kwamen massaal naar de opening op vrijdag, waar De Ooster Esch, winnaar van de Stratenprijs 2019 met het thema Licht, een act verzorgden. Ze zongen het lied ‘kunt u mij de weg naar Lichtstad vertellen meneer’, op de welbekende melodie van de Rattenvanger van Hamelen. Daarbij waren ze gehuld in lampenkappen en lichtjes, passend bij het thema wat hun in 2019 de eerste prijs opleverde. Maarten Willering (voorzitter van Oranjevereniging Gramsbergen e.o.) en Martijn Breukelman (wethouder gemeente Hardenberg) spraken de aanwezige inwoners toe, waarna de vlam werd ontstoken en het publiek werd gevraagd zoveel mogelijk kabaal te maken. Het enthousiasme was voelbaar en het kabaal ongetwijfeld tot in de verte te horen!

 

Vanaf de opening staat Gramsbergen tot en met zaterdag 3 september bol van activiteiten voor jong en oud; sportief, cultureel en bovenal gezellig. De straten van Gramsbergen zijn gedurende Gramsbergen Lichtstad versierd en verlicht. Om de sprookjesachtige taferelen goed te kunnen bekijken zijn er routes uitgezet. Die kun je met de auto en op de fiets prima rijden en leiden je langs en door de straten van Gramsbergen. Lichtstad Gramsbergen is uitgegroeid tot een feest voor de hele omgeving. Kijk voor het volledige programma op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.

 

Gerelateerde artikelen