Infohuis Dedemsvaart vertelt

Het Infohuis, gevestigd in de hal van MFC De Baron, is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie. Inwoners kunnen met allerlei vragen bij de vrijwilligers van het Infohuis terecht. Er er wordt veel gebruik van gemaakt. Wekelijks deelt één van de vrijwilligers een verhaal mee.

Energie waardebon van de gemeente

Wow! We krijgen in de gemeente Hardenberg een waardebon van € 70,- om energiebesparende producten te kopen. Meer dan 4000 huishoudens hebben deze aanschaf met succes gedaan. Maar het Infohuis krijgt díe personen, die problemen hebben met de computer of geen computer hebben. We willen graag helpen. Echter dit betekent dat als wij de bon voor de mensen activeren, men dán pas ziet wat er allemaal mogelijk is om aan te schaffen aan ledlampen, radiatorfolie, schakelaars enz.

 

We zaten met de handen in het haar, want de tijdsduur met één persoon is dan wel 25 minuten minimaal. En het is dan nog maar de vraag of de persoon tot aanschaf overgaat of eerst thuis moet kijken wat er aan ledlampen nodig is, wat volkomen begrijpelijk is. Ondertussen zitten er nog wel vier personen op ons te wachten. Zij willen ook graag geholpen worden met deze brief. Wat te doen???

 

In overleg met de Stuw zijn we overgegaan tot het noteren van de adresgegevens en gaat de Stuw met deze personen contact opnemen. Voor ons gevoel heeft de gemeente hier wel een steekje laten vallen. Had in elk geval een folder met de aan te schaffen producten bij de brief in gedaan, dan konden we goed helpen. Op deze manier schoten we tekort in onze beleving!

 

Ingestuurd door: Het Infohuis Dedemsvaart
Tekstbewerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Het Infohuis Dedemsvaart bestaat sinds 3 juni 2021.

Wist u dat…..
* het infohuis er is voor alle inwoners van Dedemsvaart en omgeving?
* u zonder afspraak in de Baron te Dedemsvaart naar binnen kunt lopen?
* zij er zijn voor vragen, een gesprek of gewoon voor een kopje koffie?
* hun informatie en hulpverlening geheel gratis is?
* u terecht kunt met vragen over sociale contacten, vrije tijd, vrijwilligerswerk, wonen, huishoudelijke hulp, vervoer, mantelzorg?
* u ook voor geldzaken, digitale- en overheidsvragen bij hen terecht kunt?
* zij op de maandag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in de hal van de Baron er voor u zijn?
* zij een e-mailadres hebben? info@infohuisdedemsvaart.nl
* zij ook telefonisch bereikbaar zijn? 0523 – 208360

Gerelateerde berichten