Ilonka slaapt mee

Elke dag buiten slapen en geen dak boven je hoofd hebben mag en kan niet normaal worden.

Vanavond slaapt Ilonka Perfors op het Westergasterrein in Amsterdam als dakloze om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van daklozen in Nederland. Deze actie heeft als doel geld in te zamelen voor Shelter Suit, een organisatie die zich inzet om daklozen te voorzien van essentiële bescherming tegen de kou.

Met meer dan 40.000 mensen die in Nederland dakloos zijn, is het van cruciaal belang om de urgentie van deze kwestie onder de aandacht te brengen. Ilonka benadrukt dat dak- en thuisloosheid niet als normaal mag worden beschouwd en dat collectieve inspanningen nodig zijn om deze problematiek aan te pakken.

De actie begint vanmiddag om 17.00 uur, wanneer Ilonka vanaf Hardenberg de trein naar Amsterdam neemt. De nacht doorbrengen in de kou van Amsterdam is een symbolische daad om de barre omstandigheden waarin daklozen verkeren te benadrukken.

Het ingezamelde geld tijdens deze actie zal worden gedoneerd aan Shelter Suit, een organisatie die zich inzet voor het bieden van warmte en bescherming aan daklozen in Nederland. Door deel te nemen aan deze actie draagt u direct bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van daklozen.

Om een donatie te doen, kunt u terecht op Ilonka slaapt mee (sheltersuit.com).


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Stock

Gerelateerde berichten