Een onvergetelijk jubileum van Hardenberg Buiten, ondanks de druilerige dag!

Op Tweede Paasdag kleurde de Oldemeijer weer groen tijdens de 25e editie van Hardenberg Buiten. Ondanks de druilerige weersomstandigheden lieten de bezoekers zich niet tegenhouden en genoten ze van een dag vol natuur, cultuur, duurzaamheid en gezondheid.

Het jubileumprogramma bood voor ieder wat wils. De kleintjes beleefden spannende avonturen in het kabouterbos, terwijl de sportievelingen zich uitleefden op het Sporteiland. De creatievelingen gingen aan de slag met pottenbakken, paasknutselen of hydrodippen. Muziekliefhebbers genoten van de Vertellende Piano en Luister-Unplugged.

Een ware blikvanger was de Color Run, waar ruim 120 basisschoolkinderen samen met wethouder Alwin te Rietstap in een regenboog van kleuren over de finish gingen, ondanks de regen.

Ook de inwendige mens kwam niets te kort. Lokale lekkernijen van De Uitdaging, de Branderij, Dos Pimientos, Lazise, KloosterPoffertjes, Rheezerkamer en Brinkman’s Keuken vonden gretig aftrek. Nieuw dit jaar was de Gezonde Lunchtrommel, een initiatief om bezoekers te inspireren tot gezonde keuzes.

Enkele hoogtepunten:

  • Kleurrijke start met de Color Run, ondanks de regen
  • Sportactiviteiten op het Sporteiland
  • Creatieve workshops voor jong en oud
  • Muziek van de Vertellende Piano en Luister-Unplugged
  • Lokale lekkernijen en de Gezonde Lunchtrommel

De organisatie blikt tevreden terug op een geslaagde jubileumeditie.
“We zijn trots dat we na 25 jaar nog steeds zo’n breed publiek weten te trekken,” en “Het enthousiasme van de bezoekers, ondanks de regen, was hartverwarmend.”


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten