Hardenberg in race voor meest toegankelijke gemeente

Hardenberg is één van de twaalf gemeenten die in de race zijn voor de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Naast Hardenberg zijn Beek, Sint Anthonis, Stein, Oude IJsselstreek, Waalwijk, Westland, Rotterdam, Meierijstad, Zwolle, Noordenveld en Harderwijk nog in de race.

Mary Looman, wethouder van de gemeente Hardenberg, vindt toegankelijkheid erg belangrijk: “Ik vind het allerbelangrijkste dat iedereen mee kan doen en geen belemmeringen ervaart in het dagelijkse leven. Wij willen de juiste hulp bieden aan de juiste mensen… hierbij focussen wij ons niet alleen op fysieke toegankelijkheid. Maar ook op toegankelijkheid van informatie en communicatie.”

“Een mooi voorbeeld hiervan is Direct Duidelijk Doen; dat betekent: rekening houden met je lezer, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal begrijpelijk is…Ook denk ik hierbij aan ons Budgetloket. Hier kunnen inwoners met geldproblemen op een gemakkelijke en laagdrempelige manier in contact komen met de gemeente (zodat we samen kunnen kijken welke minimaregelingen en/of hulp bij geldzaken men kan ontvangen). Maar ook het mooie boekje van Zorgeloos Vechtdal met daarin vijf toegankelijke wandelroutes door het Vechtdal. Zelf ben ik er trots op dat wij de juiste dingen ook echt doen, 0f het nu het Pak je Kans fonds is of het budgetloket. Wij zijn continue gericht op het welzijn van ‘onze’ mensen!…”, Mary Looman, die onder anderen toegankelijkheid in haar portefeuille heeft.

Nog tot en met 29 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op één van deze twaalf gemeenten die de halve finale hebben bereikt. en daarmee aangeven welke in hun ogen het beste werk maakt van toegankelijkheid. De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan vervolgens door naar de finale, waarin ze worden beoordeeld door een vakjury.

 

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.meesttoegankelijkegemeente.nl.

Gerelateerde artikelen