Hardenberg heeft er tien taalcoaches bij

Tien vrijwilligers hebben maandag 29 maart hun certificaat als Taalcoach ontvangen van hun docent Gerard Meijerink. Samen met Taalpuntdocent Hanneke Ardesch heeft hij de taalcoaches online getraind.

Vijf maandagmiddagen zijn er allerlei onderwerpen besproken die te maken hebben met het aanleren van de Nederlandse taal. De training werd voor het eerst online gegeven. “Het verhelpen van laaggeletterdheid” is een speerpunt van de werkgroep. Het gaat om het helpen van mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Wethouder Jan ten Kate was bij de online-uitreiking van de certificaten te gast. Hij sprak mooie woorden tot de taalcoaches en loofde hen om hun bijzondere vrijwilligerswerk.

Taalcoaches zijn nog steeds nodig in de gemeente Hardenberg. Ook om de anderstalige mensen te helpen. Zij hebben erg veel baat bij een coach die hen extra begeleidt met onder andere het spreken van de Nederlandse taal.

Lijkt het u ook fijn om anderen te mogen helpen? Maak dan een afspraak met Hanneke Ardesch: taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl of 06-17314855.

Gerelateerde berichten