Woningbouw in centrum Dedemsvaart start nog dit jaar

De bouw van nieuwe woningen aan de Gentiaanstraat-Noord in Dedemsvaart kan van start gaan. Tegen het bestemmingsplan was beroep aangetekend bij de Raad van State.

Woensdag oordeelde de RvS dat het ingestelde beroep tegen het plan ongegrond is. Daarmee is het bestemmingsplan dat de bouw van (senioren)woningen mogelijk maakt onherroepelijk geworden. Het kernwinkelgebied van Dedemsvaart wordt compacter gemaakt. Gebieden buiten het kernwinkelgebied waar voorheen vooral detailhandel gevestigd was, krijgen een andere functie.

Het gaat om het gebied Gentiaanstraat-Noord tussen de Gentiaanstraat, Julianastraat, Hortensiastraat en Zwiersstraat. Ook dit is zo’n gebied dat buiten het kernwinkelgebied van Dedemsvaart valt. Hier komen 26 rijwoningen en in het pand van de voormalige Jumbo-supermarkt komen maximaal 4 appartementen. Ook de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Wethouder Martijn Breukelman is blij met de uitspraak van de RvS: “Deze uitspraak bevestigt dat we ons huiswerk goed gedaan hebben en dat er een gedegen plan ligt.”

Gerelateerde artikelen