Hard in Actie roept mede-inwoners gemeente Hardenberg op om zich op te geven als vrijwilliger

Hardenberg-Hard in Actie is een initiatief van De Stuw, de Welzijnsorganisatie van de gemeente Hardenberg. Het project is ontworpen om mensen, die niet kunnen terugvallen op hun eigen familie of netwerk, te helpen met het uitvoeren van klussen. Ze roepen de inwoners van de gemeente op om hieraan bij te dragen door zich op te geven als vrijwilliger.

Positieve impact creëren

Hard in actie zoekt vrijwilligers en groepen vrijwilligers die bereid zijn eenmalig hun tijd en vaardigheden in te zetten. Of het nu gaat om huis- of tuinklusjes, iedere klus draagt bij aan het welzijn van mede-inwoners. Door samen te werken, wordt een positieve impact gecreëerd en draagt iedereen bij aan een socialere samenleving.

Hulpvragen komen o.a. binnen via Samen Doen, huisartsen en kerken. Een sociaal werker van De Stuw beoordeelt vervolgens de hulpvraag, zodat de juiste vraag en vrijwilliger aan elkaar gekoppeld worden.

Voldaan gevoel

“Als je ziet wat er met iemand gebeurt die wordt geholpen, en de positieve reacties van zowel de hulpvrager als de vrijwilliger, dan kun je ondanks dat je aan het werk bent, zeggen dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. En een mede-inwoner van Hardenberg een hart onder de riem hebt gestoken,” aldus Athy, sociaal werker bij De Stuw en betrokken bij Hard in Actie.

Als je wil deelnemen, kun je contact opnemen met Hard in Actie, via het Servicepunt Vrijwilligers.

Servicepunt Vrijwilligers

Lijkt het jou leuk om structureel vrijwilligerswerk te doen? Kijk dan voor meer informatie op www.servicepuntvrijwilligers.nl.

Wil je ontdekken wat voor vrijwilligerswerk er bij je past? We helpen je graag! Neem contact met ons op via HardinActie@destuw.nl.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Servicepunt vrijwilligers

SPV folder WEB

Gerelateerde berichten