Hapjes Dag in Dedemsvaart blijkt schot in de roos

De Foodtruck festival Hapjes Dag op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart bleek een schot in de roos te zijn. Honderden bezoekers genoten afgelopen zaterdag en zondag volop van het evenement. 

De bezoekers waren enthousiast en lovend. “De entree prijs van vijf euro is het geld meer dan waard en de verschillende hapjes zijn erg lekker”, lieten twee dames weten. Organisator Arsanio Wiet: “Dit geeft een goed gevoel als je zo om je heen kijkt, een lekker zonnetje erbij en het is boven verwachting druk. Het slaat aan, want mensen blijven hangen. We zien ook veel bezoekers van buiten Dedemsvaart. Iedereen is lovend. Ik ben blij en dik tevreden.”

Wat voor Hapjes Dag erg goed uitkwam, is dat de regering het aantal bezoekers voor festivals en de 1,5 meter per 25 september heeft losgelaten. Het enige dat je nu nog nodig had om het terrein op te komen, was een legitimatie-, entree- en een coronatoegangsbewijs. De eerste dag was er een klein opstootje, want één stel protesteerde. “Dat stel hebben we weggestuurd. Die hebben wij duidelijk gemaakt dat ze protesteren tegen de verkeerde. Wij zijn geen overheid”, zegt Arsanio.

Verder waren er op beide dagen geen ongeregeldheden. Er was beveiliging en EHBO aanwezig op het terrein, want de mensen moeten zich veilig voelen en veiligheid gaat boven alles volgens de organisator.

Op de vraag of Hapjes Dag volgend jaar terugkomt was het antwoord: “Eerst evalueren, en of het dan weer zo’n succes wordt? We hebben natuurlijk het weer niet in de hand,” lacht een dik tevreden organisator die zondag maar liefst 650 bezoekers kon verwelkomen.

Dit festival is geen vervanging van het pinksterfeest aan de Kotermeerplas in Dedemsvaart, dat ook jaarlijks door Arsanio Wiet georganiseerd wordt. Hapjes Dag was eerst onderdeel van het Dedemsvaart Natuurlijk festival, maar het is toch een evenement op zich zelf geworden.

 

 

Gerelateerde berichten