Werkzaamheden samenspeelplek Kotermeerstal gestart

Dedemsvaart krijgt een nieuwe speeltuin op het strand bij de Kotermeerstal. De samenspeelplek ‘Landzicht in Zicht’ is voor alle kinderen en er wordt rekening gehouden met iedereen. Ook als je in een rolstoel zit, of als je slechthorend of slechtziend bent, of bijvoorbeeld autisme of adhd hebt.

Op het strand bij de Kotermeerplas komt een plek om in het zand en met het water te spelen. Met bijzondere en uitdagende spellen. Zoals het lopen over stammen of speelkeien in het water. Ook komt op het strand een waterspeelplek met een waterpomp en een watertafel. Naast deze plek zetten we bomen die zorgen voor schaduw. Langs het water komt een zitstam met palen als ondersteuning.

Door een goede ondergrond en een speciale gidslijn van palen en touw kan straks iedereen hier spelen met zand en water. De vlonder die er al ligt wordt beter toegankelijk en veilig gemaakt, zodat je er ook met een rolstoel overheen kunt. Op de speelplek komt ook een heuvel. Een spannende ontdekplek tussen de bloemen en struiken. Waar je kunt chillen in een hangmat, uitrusten op een zitstam, of eten op de picknickplek. Met een uitkijk over het water. Op de heuvel kun je de natuur echt voelen. Hier wordt speciaal tastgroen geplant. Maar er komt ook nog een duoglijbaan voor extra plezier. En een stammentrap met touw om op de heuvel te klimmen.

Je kunt straks de speelheuvel op via een rolstoelpad met grasroosters en langs paaltjes met touw als gidslijn. Op de nieuwe speelplek komt veel groen. Zoals planten en bomen. Hierbij wordt rekening gehouden met iedereen. Ook vogels en insecten. Op de nieuwe speelplek kan straks iedereen genieten van de bomen. Bijvoorbeeld van de prachtige kleuren. Maar de bomen moeten ook jouw zintuigen prikkelen. Door de smaak, geur, of doordat je het kunt voelen. Bijvoorbeeld als je minder goed of niet kunt zien. De bomen zorgen ook voor schaduw en voedsel voor vogels en insecten. Daarmee wordt ook de natuur een handje geholpen.

De aanleg van de samenspeelplek is inmiddels gestart en duurt zo’n 6 tot 8 weken.

Gerelateerde artikelen