Haardijk grotendeels weer open voor verkeer

De werkzaamheden aan de Haardijk in Hardenberg worden uitgevoerd in verschillende fasen. Sinds maandag 10 oktober is de Haardijk weer grotendeels open voor verkeer. 


Het nieuwe asfalt is gelegd, de belijning is bijna allemaal aangebracht, de nieuwe (slimme) verkeerslichten zijn aangesloten en in werking gesteld en het verkeer kan weer gebruik maken van beide richtingen op de Haardijk. De Hardenbergse wijk Marslanden is weer normaal te bereiken. De oprit vanaf de Haardijk naar Coevorden is weer toegankelijk! Nu is de oprit naar Ommen afgesloten. Ook verkeer vanuit Coevorden kan de afrit hier niet nemen en zal moeten doorrijden naar de Witte Paal. Deze op- en afrit blijft drie weken gesloten, tot 25 oktober.

 

Bereikbaarheid campings

De oprit van de N34 (vanaf de Haardijk richting Coevorden) en afrit van de N34 naar bedrijventerrein Haardijk zijn afgesloten. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de bereikbaarheid van diverse campings. Bekijk de bereikbaarheidskaart voor campings.

Slimme verkeerslichten

Vastlopend verkeer in steden kan door slimme verkeerslichten steeds meer tot het verleden gaan behoren. Op meer en meer kruispunten worden deze installaties dan ook geplaatst. De meeste winst is te behalen wanneer álle verkeersregelinstallaties slim zijn. Zo voorkom je dat goede doorstroming op het ene kruispunt teniet wordt gedaan door problemen bij de kruising die honderd meter verderop ligt.

Veel veranderd

Er is al een boel veranderd op de Haardijk. Zo zijn de bushokjes verplaatst, de fietspaden logischer ingericht voor het fietsverkeer en loodsen de slimme verkeerslichten verkeer makkelijker over de Haardijk voor de doorstroming. Fase 2 die binnenkort wordt uitgevoerd is de fietsroute. Hierbij zal hoogstwaarschijnlijk de kruising van de Europaweg/Scholtensdijk en de Haardijk op de schop gaan. Hier is nog niet veel informatie over bekend.

 

De planning
  • Start werkzaamheden: maandag 22 augustus 2022
  • Einde werkzaamheden: vrijdag 11 november 2022

 

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

 

De rotonde Koningsspil-Kollergang in Hardenberg is afgesloten voor verkeer.  

Gerelateerde artikelen