Buurtsuper in Lutten sluit deuren

De buurtsuper in Lutten sluit per 3 december haar deuren. De energieprijzen rijzen de pan uit waardoor Bernhard en Jarina zijn genoodzaakt hun supermarkt te sluiten.

Buurtsuper Gwoon Bernhard en Jarina in Lutten sluit per 3 december de deuren. Dat staat te lezen op hun website. De hoge energieprijzen zijn niet langer op te brengen. Ook voor de snackbar en cateringservice valt het doek. Dit tot groot verdriet van de eigenaren, die de zaak 12 jaar geleden hebben overgenomen.

 

Groot verdriet

Voor Bernhard en Jarina is dit een groot verdriet. Niet alleen voor Bernhard en Jarina, maar ook voor veel Luttenaren is het straks een groot gemis. De buurtsuper is de winkel een plek om dorpsgenoten te ontmoeten en een praatje te maken. Klanten kunnen hier geld pinnen, post brengen en halen, maar ook gebruik maken van de textielservice van Moderna.

Vaste klanten zullen straks moeten uitwijken naar Slagharen, Hardenberg of Dedemsvaart. Bernhard en Jarina waren graag door gegaan, maar met de hoge energieprijzen is het niet meer te doen.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: BelgaFoto

Gerelateerde berichten