Gramsbergen Lichtstad afgesloten

Gramsbergen Lichtstad 2022 zit erop. Tijdens Lichtstad staat Gramsbergen de hele week bol van diverse activiteiten. Zaterdagmiddag is Gramsbergen Lichtstad 2022 afgesloten met de optocht . 

 

Dweilorkesten
Het traditionele dweilorkestenconcours ging van start op woensdagavond 31 augustus in het centrum van Gramsbergen. Het was een zeer muzikale en gezellige avond waarbij 8 dweilorkesten zich van hun allerbeste kant lieten zien. Het centrum stond ouderwets vol en het was lekker weer, kortom, een woensdagavond als vanouds. De prijzen werden gewonnen door:
1 Veur Gek en Onwies – Losser
2 Flater pret orkest- Ommen
3 Ditist- Bornerbroek
De jury bestond uit: Elbert Edelijn, Stephan Dries, Erik Volkers en Herman Boerman.

 

Thema avond ‘50’
Voor de inwoners van Gramsbergen en omgeving is de thema avond wellicht wel de mooiste avond van de feestweek. Urenlang werken aan de meest creatieve, humoristische en unieke kostuums, om er op donderdagavond eindelijk mee te mogen verschijnen. Dit jaar was het thema ‘50’, natuurlijk vanwege het 50-jarig jubileum van Gramsbergen Lichtstad. Geen makkelijk thema, maar daar laat een echte Gramsberger zich natuurlijk niet door tegenhouden. Een ongekend aantal mensen was verkleed en stond op de platte kar voor jurering door de vierkoppige jury. Het was een prachtige avond met mooie winnaars. De eerste prijs man individueel werd gewonnen door ‘Factor 50’, de eerste prijs vrouw individueel door Jeanine Fokkers, de beste groep was ‘Plee Ladies’ en het beste duo ‘Alles in de tent 50%’.

 

Jeu de boules
Jeu de Boules was met 24 deelnemers en prachtig weer ook een mooie activiteit deze week. Op maandag- en vrijdagochtend stonden de deelnemers al vroeg en met goede moed op de baan. Op beide ochtenden werden twee keer vijf wedstrijden gespeeld en tussendoor natuurlijk koffie met wat lekkers. Na afloop werd geproost op een geslaagd toernooi en ontvingen de nummer 1, 2 en 3 een heerlijke vleesschotels. Gert Pijlstra was de winnaar en ging er vandoor met de felbegeerde wisselbeker. De poedelprijs was in de vorm van een zakje droge worst, daardoor ook zeker een gewaardeerde prijs!

 

Markt en vuurwerk
De vrijdag stond volledig in het teken van de jaarmarkt, rommelmarkt, het laatste onderdeel van de Jeugdgroep; de Bar Hopping Challenge en natuurlijk de vuuwerkshow. Het was wederom een stralende dag met een mooie diversiteit aan kramen en veel bezoekers. De Jeugdgroep zorgde voor de nodige hilariteit en spektakel door de deelnemers bij iedere kroeg een challenge of spel te laten doen. Rond 21.00 liepen de eerste mensen richting de Goordijk, op zoek naar een geschikte plek voor de vuurwerkshow. Om 21.30 ging het eerste vuurwerk de lucht in en kon het publiek genieten van een knallende vuurwerkshow.

 

Optocht
De laatste dag van Gramsbergen Lichtstad is natuurlijk niet compleet zonder een spectaculaire optocht. Na twee jaar afwezigheid was het dan eindelijk zover en konden de creaties getoond worden. Het wachten werd zeker beloond, de deelnemers hebben enorm hun best gedaan en het publiek werd getrakteerd op een prachtige optocht! Kleurrijk, creatief en regelmatig met een flinke dosis humor, de jury had geen makkelijke taak bij het verdelen van de prijzen.

Na lang beraad zijn de winnaars geworden:
Kinderen individueel: Danel Schottert – Kruimeldief
Kinderen duo: Quinten van Leussen en Bart Stegeman – Max Verstappen
Kinderen groep: Jaylee, Mike, Noortje en Noor – Minions
Volwassenen en kinderen: Marcel Kroes en familie – Bijen
Volwassenen individueel: Gerben Schottert – 50 man op rij
Volwassenen groep: Dahlenburg – We zien het wel zitten
Wagens: Buurtvereniging Loozen/Den Velde – Biodiversiteit ‘t is een strijd

Daarmee werd het programma van Gramsbergen Lichtstad 2022 officieel afgesloten. Het bleef nog tot in de late uurtjes gezellig in het dorp, waar onder het genot van een drankje werd teruggekeken op een geweldige week vol geslaagde activiteiten voor jong en oud!

Kijk op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging voor alle foto’s en uitslagen.
Gramsbergen Lichtstad 2023 is van 25 augustus tot en met 2 september 2023

Hieronder ziet nog enkele foto’s van de feestweek.
Opening Gramsbergen Lichtstad 2022

Lichtstadloop

Kindermiddag op de Combibaan


Lazy Sunday

Masked Singers

Gezellige morgen voor de bewoners van ‘t Welgelegen, Het Weerdje en de Gramsberger State

Markt/rommelmarkt in het centrum

Bar Hopping Challenge

Dweilorkesten

Winnaar optocht wagens: Buurtvereniging Loozen/Den Velde – Biodiversiteit ‘t is een strijd

Gerelateerde artikelen