Gemeenteraad van Hardenberg herdenkt Rick Brink

Zaterdag 11 mei jongstleden overleed Rick Brink (38). Naast al zijn activiteiten voor mensen met een beperking was hij ook jarenlang actief in de gemeenteraad van Hardenberg.

In de raadsvergadering van 14 mei werd Rick herdacht bij de start van de raadsvergadering.

Rick Brink was vanaf 2024 actief in de gemeenteraad van Hardenberg en vanaf 2018 was hij fractievoorzitter van de CDA fractie. Na zijn uitverkiezingen tot eerste minister van gehandicaptenzaken nam hij afscheid van de raad omdat zijn activiteiten niet langer te combineren waren.

Want Rick deed niks half. Alles wat hij deed, deed hij vol passie en energie en hij nam zelden genoegen met een verhaal. Actie wilde hij. Zien dat er dingen gebeuren en niet alleen dat er plannen gemaakt werden.

Hij was onder andere initiatiefnemer van het jeugdlintje in Hardenberg. In 2018 waren er 10 jongeren in de gemeente Hardenberg die zo’n jeugdlintje mochten ontvangen. Rick heeft zich tot het laatst ingezet voor de belangen van mensen met een beperking.

Wandelen voor kinderen met een handicap

Een van zijn laatste initiatieven was om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Veel kinderen met een handicap spelen elke dag alleen. Daar kunnen we samen verandering in brengen. Door uw donatie draagt u eraan bij dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met spelen, leren en sporten. En vriendjes kunnen maken.

Als eerbetoon aan Rick helpen we graag door u op te roepen mee te helpen aan deze inzameling.

Ik wandel voor kinderen met een handicap! (megawandelmarathon.nl)

De gehele raadsvergadering is terug te kijken via de volgende link: Vergadering gemeenteraad 14-05-2024 Gemeente Hardenberg (raadsinformatie.nl).

 


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten