Feestelijke kick-off voorlichtingscampagne ‘Hallo MBO’

Met de voorlichtingscampagne Hallo MBO helpen de noordelijke mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting Groningen en Terra MBO, v(mb)o-leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding.

Donderdag 14 september was een feestelijke kick-off georganiseerd voor decanen van vmbo-scholen in regio Zuid-Drenthe en Noordoost Overijssel om hen kennis te laten maken met de samenwerking van de ROC’s én met Hallo MBO.

Sterk in de regio

Tijdens de kick-off van Hallo MBO benadrukten directeuren Carlijn Molewater de la Rive Box, regiodirecteur van het Alfa-college in Hoogeveen, en Taco van Leeuwen, regiodirecteur Drenthe College Meppel, het belang van de onderlinge samenwerking: Jongeren opleiden én behouden in de regio. Het mbo is een belangrijk en bovendien stevig fundament van onze samenleving en economie. Samen zorgen wij ervoor dat jongeren die vanuit het vmbo en havo gaan kiezen voor een vervolgopleiding binnen het mbo een volwaardig diploma krijgen met de juiste competenties die goed aansluiten op wat de werkgevers en de arbeidsmarkt in de regio nodig heeft.

Kiezen voor een vervolgopleiding

Hallo MBO is het startpunt voor studiekiezers, ouders en de scholen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. De website www.hallombo.nl is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De decanen van de vmbo-scholen kunnen de Starterskit Hallo MBO inzetten in de LOB-lessen om aandacht te besteden bij het maken van een keuze van een vervolgopleiding. Daarnaast zijn er natuurlijk de Open Dagen van de mbo-scholen, een belangrijk onderdeel van de voorlichtingscampagne Hallo MBO. Tijdens de Open Dag kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers kennismaken met het mbo; wat betekent het om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen zijn er en welke opleiding past het best bij de ambitie van de leerling.

Webinar en onderwijsbeurs

Naast een webinar voor ouders op 5 oktober vind je Hallo MBO op de Onderwijsbeurs Noordoost in Zwolle op 6 en 7 oktober. Van harte welkom! Meer informatie: www.hallombo.nl

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Over Drenthe College

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum. Elk jaar volgen ongeveer 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College. Dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Met 800 medewerkers verspreid over onze locaties in Assen, Emmen en Meppel bieden we gevarieerd onderwijs. Wij hebben als missie studenten, partners en elkaar uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Dit doen we door aandacht te hebben voor talent en mogelijkheden. We leren van elkaar en met elkaar. Zo bouwen we aan een waardevolle toekomst.

Over Terra MBO

Groen onderwijs voor de wereld van morgen. Een wereld die ons onderwijs dagelijks inspireert. Met goede opleidingen voor iedereen met een groen hart. Waar je mee kunt bouwen aan een groene toekomst; duurzaam, innovatief en creatief. Bij Terra kun je je talent ontdekken en er ook iets mee dóen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. En als je dan ook nog doet waar je goed in bent, ligt de wereld aan je voeten. Terra MBO is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden verschillende opleidingen op het gebied van: Natuur, tuin & landschap, Dier & welzijn, Agro & techniek. Bloem, Groen & Styling, Voeding & Voorlichting en Entreeopleidingen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Hallo MBO

Gerelateerde berichten