Expositie Arie Ekkel in gemeentehuis

Kunstschilder Arie Ekkel exposeert in het gemeentehuis in Hardenberg. Arie Ekkel, geboren in 1950 te Kloosterhaar en nu wonend in Bergentheim, toont er zijn schilderijen.

Inspiratiebronnen
Zijn grote inspiratiebronnen waren in het begin de meesters in het winterlandschap, zoals Schelfhout, Leickert en Koekoek. Later kwamen steeds meer de stillevens in beeld, waarbij Ekkel zoveel mogelijk de werkelijkheid probeert te overstijgen. Bijzonder zijn de schilderijen met antiek speelgoed. Hij werkt uitsluitend met olieverf op doek of paneel.

Via deze expositie wil Arie Ekkel graag zijn werk laten zien aan ieder die het realisme en de traditionele schilderskunst een warm hart toedraagt. Zijn werk was de laatste jaren te bewonderen in ‘Gashouder’, Dedemsvaart, Studio ‘Concrea’, Schoonoord, ‘Thijn Museum’, Coevorden, Kasteel ‘Slangenburg’, Doetinchem. Zie ook op: arieekkelkunstschilder.weebly.com en arieekkel.exto.nl

Museum de Fundatie

In het gemeentehuis in Hardenberg is algemeen veel aandacht voor kunst. Er worden aansprekende kunstwerken tentoongesteld. In de centrale hal van het het gemeentehuis is in samenwerking met museum De Fundatie doorlopend een expositie te bezichtigen.  De gemeente Hardenberg werkt samen met Museum de Fundatie uit Zwolle. Het gemeentehuis is hierdoor een van de locaties waar het museum onder de noemer FUNDATIEfusions kunst toont. Eens per jaar richt Museum de Fundatie een tentoonstelling in. Daarnaast is afwisselend een collectie te zien van een lokale kunstenaar.

Kronkelende boom

Ter gelegenheid van het nieuwe gemeentehuis heeft de gemeente Hardenberg door Maartje Korstanje een kunstwerk laten ontwerpen voor in de centrale hal.  De kronkelende boom hangend in de vide staat symbool voor de gemeente Hardenberg. De boom staat voor wortelen, stevig fundament én groei. In de boom zijn 29 bronzen vogelnestjes te vinden, die symbool staan voor de kernen in de gemeente. Daarnaast legt de boom verbinding met de ‘groene’ inrichting in het gebouw, de binnentuinen, het omliggende park en de bosrijke gemeente.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten