Eerste dag RMV Hardenberg trekt 6000 bezoekers

De Rundvee en Mechanisatie Vakdagen RMV biedt deze week drie dagen een fraai totaalprogramma aan in de Evenementenhal in Hardenberg. De eerste dag was al een groot succes en trok de vakbeurs zesduizend bezoekers.

Tijdens de beurs worden deze drie dagen in totaal bijna 15.000 bezoekers verwacht. Dit aantal kan nog oplopen, omdat nog niet iedereen zich via internet heeft aangemeld. Op de eerste dag, dinsdag 25 oktober, was het al ontzettend druk. Bezoekers komen uit het hele land en ook uit Duitsland. Het is voor de agrariërs hét regionale netwerkevent. Met ruim 300 exposanten is RMV Hardenberg de beurs waar je in korte tijd, gemakkelijk en dichtbij, iedereen uit de branche ontmoet. Naast de exposanten vind je een programma met inspiratie en kennis met de focus op de behoeftes binnen jouw bedrijf met o.a. onderwerpen als melkwinning, gras-en ruwvoer, diergezondheid en kennis gericht op de kalverhouderij.

 

Maurits von Martels

Melkveehouder Maurits von Martels uit Dalfsen was ook te vinden op de beurs. Hij zat van 2017 tot 2021 in de Tweede Kamer voor het CDA. In 2021 bedankte hij voor het lidmaatschap van het CDA. Die partij heeft volgens hem bovendien onvoldoende band met de agrarische sector. Nu is Von Martels lid van de Boer Burger Beweging (BBB). Op de beurs was hij in het Prosu Café de tapgast van de dinsdagavond. Iedereen kon met hem in gesprek en eventueel vragen stellen over landbouw en politiek.

Het Prosu Café bestaat uit een bar waar gratis drankjes gehaald kunnen worden en de stamtafel. Aan de stamtafel gaan de redacteuren van vakblad Melkveebedrijf en De Loonwerker met deskundigen het gesprek aan over uiteenlopende onderwerpen in de agrarische sector. Onder het genot van een drankje kunt u daar op stand 555 in Hardenberg getuige van zijn.

Kennisplein

Tijdens RMV Hardenberg is een groot kennisplein ingericht waar beursbezoekers zich kunnen laten informeren en inspireren over actuele topics uit de sector. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. emissieloze landbouw waarbij het rapport van Remkes wordt besproken, cybercriminaliteit in de agrarische wereld, nieuwe ketensamenwerking, diergezondheid en de stikstofuitdagingen.

Op de eerste twee beursdagen vinden tijdens RMV Hardenberg rondetafelgesprekken plaats met topsprekers uit de sector waar actuele thema’s worden besproken. Op de woensdag staan de stikstofuitdagingen op het programma. Later op de dag wordt er gepraat over het thema diergezondheid.
Openingssymposium en cybercriminaliteit
Voor het eerst vindt op RMV Hardenberg ook een openingssymposium plaats over perspectief en kansen in de agrarische sector. Univé houdt alle beursdagen een sessie over cybercriminaliteit in de agrarische wereld.
Emissie loze landbouw
Ook is er op de woensdag een seminar over Smart Animal Farming met het thema slim en rendabel naar een emissieloze landbouw. Experts zullen tijdens dit seminar presenteren en in gesprek gaan over bodem, bemesting, voeren van vers gras en het rapport van Remkes over emissiereductie in de stal.
Openingstijden
Dinsdag 25 oktober 2022     | 13:00 – 22:00 uur
Woensdag 26 oktober 2022 | 13:00 – 22:00 uur
Donderdag 27 oktober 2022| 13:00 – 22:00 uur
Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Jeroen en Tineke Eilander, Omroep NOOS

Ook woensdag 26 oktober staat het parkeerterrein van de Evenementenhal al weer bijna vol.

Gerelateerde artikelen