Evenementenhal Hardenberg weer als vanouds open voor beurzen

Na twee jaar kan Evenementenhal Hardenberg weer als vanouds open voor beurzen. Dat betekent geen coronatoegangsbewijs, mondkapjes of 1,5 meter afstand. Het 1G-beleid dat dadelijk wordt ingezet voor evenementen, geldt niet voor beurzen, omdat deze worden gezien als zogeheten doorstroomlocaties waar constant een in- en uitstroom van bezoekers is.

“De adrenaline giert door ons lijf! Twee jaar geleden kwam de wereld volledig op zijn kop te staan en werd de evenementensector buitengewoon hard geraakt. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze exposanten en bezoekers waren het zware tijden. Er zijn meerdere sectoren die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Nu is het tijd om onze deuren vol trots weer te openen, en dat zonder maatregelen. Er staat ons een prachtig en omvangrijk voorjaar te wachten”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens beursorganisator Easyfairs Nederland dat eveneens eigenaar is van Evenementenhal Hardenberg.

Voor festivals en evenementen gaat 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test. Hier vallen beurzen niet onder. Beurzen worden gehouden in zogeheten doorstroomlocaties waar constant een in- en uitstroom van bezoekers is. Door de relatief korte verblijfsduur van de bezoekers op één plek is het risico op besmetting klein. Het is op dit moment nog niet bekend of ook voor Pump up the 90’s op zaterdag 9 april 2022 het 1G-beleid geldt. Op 15 maart beoordeelt het kabinet opnieuw het verplichte testen voor toegang (1G).


Contactloos informatie verzamelen
De basisadviezen die gehandhaafd blijven, worden door Evenementenhal Hardenberg nageleefd. Ook voor corona was het op alle vakbeurzen in Evenementenhal Hardenberg al mogelijk om contactloos informatie te verzamelen door middel van de Smart Badge technologie. Op eenvoudige wijze kan elke bezoeker interessante stands scannen met de bezoekersbadge die hij of zij bij binnenkomst ontvangt. Na afloop van het bezoek ontvangt de bezoeker alle informatie van de gescande stands in de mailbox.


Meest veilige plek
Verder is Easyfairs met haar eigen locaties in Hardenberg en in Gorinchem de enige beursorganisatie in Nederland die het SGS keurmerk heeft ontvangen voor haar gezondheids- en veiligheidsprotocollen. SGS is de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Ook nu alle maatregelen voor beurzen opgeheven zijn, doet Easyfairs er alles aan om de meest veilige plek te creëren om samen te komen en zaken te doen.


Agenda Evenementenhal Hardenberg
Het beursseizoen wordt hervat op 8, 9 en 10 maart met De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Tot de zomer zijn er in totaal 10 evenementen in de Hardenbergse Evenementenhal, waaronder ook Crea Weekend, Vogelmarkt Vogelweelde, Infra Relatiedagen, Hardenberger Landbouwminiaturenbeurs, Rietdekkersbeurs, Maakindustrie Expo Noordoost, Transport Compleet en Innofuture Hardenberg. Mogelijk wordt de agenda nog uitgebreid met nieuwe (muziek)evenementen.

Gerelateerde artikelen