Drukte bij Duitse tankstations door verwachte sluiting grens

Tanken, boodschappen doen of familie bezoeken in Duitsland? Dat kon alleen op Tweede Paasdag nog zonder problemen. Dat dit vanaf dinsdag niet meer zomaar kan, leverde maandag een enorme drukte op bij de tankstations net over de grens.

Bij de melkfabriek in Wielen evenals bij de pomp in Itterbeck, stonden mensen buiten hun auto te wachten op hun beurt. Zomaar uit het niets heeft Duitsland Nederland zondag tot hoogrisicogebied verklaard. Bijna iedereen die vanaf dinsdag de grens oversteekt, moet verplicht een negatieve coronatest kunnen laten zien. Anders kom je Duitsland niet in. Dit geldt nu dus ook voor tanken of boodschappen doen, volgens diverse bronnen.

De negatieve testverklaring mag niet ouder zijn dan 48 uur, voor mensen die over de grens werken is dit maximaal 72 uur. Er zijn enkele uitzonderingen maar die zorgen voor veel verwarring. Zoals de ouders die kinderen naar school moeten brengen. Of het doorreizen in Duitsland. Als het tot sluiting van de grenzen komt worden er grensovergangen aangewezen die wel open blijven. Daar zal zoals gezegd streng gecontroleerd worden. Welke grensovergangen dat zijn, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen