Dedemsvaarter in Nikkie’s Make-up Mansion

De 15-jarige Teun heeft de finale bereikt in het tv-programma Nikkie’s Make-up Mansion. De jongen uit Dedemsvaart houdt van grime, schmink en make-up.

Teun houdt al jaren van make-up. “De eerste keer dat ik mij kan herinneren dat ik echt met make-up in aanraking kwam was bij een oude basisschoolvriendin Anne, waar ik toen ooit oogschaduw probeerde te doen op haar ogen. Toen jaren later probeerde ik bij een andere vriendin eyeliner voor het eerst en heb ik later mijn eerste eyeliner gekocht, ik heb dit voor een best lange tijd gedaan voordat ik ook foundation of contour gekocht heb”, vertelt Teun.

“Ik kwam ooit toevallig ergens op Zapp website make-up cup tegen en besloot een paar afleveringen te kijken. Ik vond het erg leuk en dacht dat ik het ook wel zou kunnen. Niet veel later heb ik mij in maart 2022 opgegeven bij Nikkie’s Make-Up Mansion.” En Teun werd geselecteerd en mocht auditie doen, wat hij erg spannend vond. Daarna volgden de opnames, waarvan de eerste aflevering in januari 2023 is uitgezonden.

 

Opnames

“De opnames waren enorm leuk. De eerste dag was ik best nerveus, maar het klikte snel tussen ons allemaal! Naar mate de dagen voorbij gingen merkte je ook een nog sterkere band met de mensen die bleven. We zaten we met een paar kandidaten in een hotel, dus daar raak je nog closer mee. En natuurlijk was het ook heel gezellig om na de opnames met hun over de belevenissen na te kunnen praten! Het waren negen filmdagen in twee weken. Dus best druk”, zegt Teun.

 

“Soms was het nog best veel wachten of dingen opnieuw doen maar was het dan alsnog gewoon erg gezellig met de kandidaten of de crew. “De leukste thema-opdracht vond ik denk ik wel glam*. Hiermee was ik al begonnen toen ik voor het eerst bezig was met make-up. Grime en schmink vind ik ook wel erg leuk om te doen. Bij Nikkie was de tijdsdruk leerzaam. Elke opdracht werd een echte challenge, en het was leuk om te zien wat iedereen voor elkaar kreeg in zo’n korte tijd!”

* Glam: Deze look is een knipoog naar de klassieke filmsterrenlook, met rode lippen en zware oogmake-up met glans & glitter. Het mag helemaal over de top. Als je deze look wil maken is het belangrijk dat de huid mooi geëgaliseerd is, dat is de basis voor iedere make-up.

 

Finale

Na diverse spannende dagen was de ontknoping en Teun zat in de finale-aflevering van Nikkie’s Make-Up Mansion. Deze aflevering was te zien bij Zapp op zaterdag 11 maart. De overgebleven kandidaten Caitlin (15), Fem (13), Munowarah (15) en Teun (15) moesten eerst nog aan twee opdrachten voldoen, voordat Nikkie de Jager de winnaar of winnares zal kronen.

In de finale-aflevering, was Teun nog kanshebber. Bij het tik-tok filmpje maken viel hij af en mochten zijn drie tegenstanders strijden om de titel. Teun vind het jammer dat hij niet heeft gewonnen, maar is daartegenover wel ontzettend trots op zijn deelname. De Dedemsvaarter wil later graag acteur worden. Dus voor Teun was dit een goede ervaring en eerste stap in die richting.

 

Alle acht afleveringen zijn terug te zien bij Zapp.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Eline Wessels, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten