Coronavaccinatie Ommen bij consultatiebureau

In Ommen kun je vanaf 24 maart de coronavaccinatie halen bij het consultatiebureau. Er wordt nog steeds gevaccineerd, ondanks de hoge vaccinatiegraad.

In regio IJsselland zijn al veel inwoners gevaccineerd tegen Corona. Desondanks blijft er nog steeds vraag naar een tweede of zelfs nog eerste vaccinatie. Dit geldt voor alle 11 gemeenten in regio IJsselland.

Een groot deel van de inwoners heeft ondertussen een (herhaal)prik laten zetten. Toch blijft de GGD voorlopig coronavaccinaties in de gemeente Ommen aanbieden.

 

Belangrijk om te blijven vaccineren

“We vinden het belangrijk om laagdrempelig en dichtbij te blijven vaccineren tegen corona”, vertelt Arjan de Boer, projectmanager COVID bij GGD IJsselland. “Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. Maar er worden óók nog steeds 1e en 2e prikken gezet. Zolang die behoefte er is, blijven wij vaccineren.”

 

Vrijdag 24 maart

Vanaf 24 maart gebeurt dat bij het consultatiebureau, waar ook de jeugdgezondheidszorg van de GGD plaatsvindt. Het consultatiebureau is te vinden aan de Jhr. Van Nahuysstraat 66 (Gezondheidscentrum).

Een coronaprik kan zowel met als zonder afspraak worden gehaald. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties vind je de actuele dag en tijd, wanneer je in het consultatiebureau terecht kunt. Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd en kun je nu niet nóg een herhaalprik halen.

 

Rijksoverheid

Corona is nog niet weg, maar er gelden geen maatregelen meer. Wel zijn er adviezen die helpen om te voorkomen dat u of anderen besmet raken met het coronavirus.

Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En zo houdt u ook rekening met mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid.

Basisadviezen tegen corona

  • Heeft u klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.
  • Heeft u corona? Ga in isolatie.
  • Haal uw (herhaal)prik tegen corona. Ook als u verder helemaal gezond bent.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: GGD IJsselland
 en Rijksoverheid

 

Gerelateerde berichten