Coronatest alleen weer op afspraak

De vraag naar coronatesten neemt weer explosief toe. Omdat het virus de kop weer opsteekt wordt extreme drukte verwacht bij de teststraten. Het ‘testen zonder afspraak’ wordt daarom voorlopig even stopgezet.
Vanaf dinsdag 9 november kun je bij GGD IJsselland alleen nog met een afspraak voor een coronatest in de teststraat terecht. Met testen op afspraak kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen.

“We zien een hoge testbereidheid in de regio. Dat is een goed teken”, aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. Door de hoge testbereidheid, lopen de wachtrijen op bij de teststraten, zowel bij testen met én zonder afspraak. “Testen zonder afspraak neemt door de administratieve handelingen meer tijd in beslag dan testen met afspraak,” legt Bart Goldsteen de beslissing om tijdelijk te stoppen met testen zonder afspraak uit. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”

Laat je testen bij klachten

Iedereen wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te laten testen bij coronaklachten. In regio IJsselland vanaf dinsdag 9 november alleen weer op de ouderwetse manier, op afspraak. Dat kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden (www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/).

 

Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 08001202
of online via https://coronatest.nl/

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

 

Gerelateerde berichten