CoronaMelder werkt samen met Duitse App

CoronaMelder werkt nu ook samen met de Corona-Warn-App uit Duitsland. Dat maakte minister Hugo de Jonge (VWS) bekend.

Gebruikers van de CoronaMelder-app ontvangen nu ook meldingen als zij langere tijd dicht bij een Duitser zijn geweest die de Corona-Warn-App heeft geïnstalleerd en later positief is getest in Duitsland. CoronaMelder werkt niet alleen samen met de Duitse Corona-Warn-App, maar ook met de corona-apps uit Denemarken, Ierland, Italië, Kroatië, Letland en Spanje.

Ook voor de samenwerking van CoronaMelder met apps uit andere landen is de privacy een belangrijk punt. Binnen de Europese samenwerking kunnen alleen corona-apps met elkaar communiceren die volgens dezelfde privacybeginselen als CoronaMelder zijn gemaakt. CoronaMelder wisselt alleen gegevens uit die noodzakelijk zijn voor de samenwerking. Net zoals bij CoronaMelder weten de corona-apps uit andere landen niet wie je bent of waar je bent.

Als je een melding in CoronaMelder ontvangt, kun je je sinds 1 december ook laten testen als je geen klachten hebt. In de melding staat dat je dat 5 dagen na het laatste risicovolle contact kan doen. Als de test negatief is, dan hoef je niet meer in quarantaine te blijven.

Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Meer informatie vind je op www.coronamelder.nl.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten