Chaos op wegen en parkeerterreinen motormarkt

In en rond Hoogenweg was het zaterdagmorgen vanaf 8.00 uur direct een complete chaos op de wegen. De allerlaatste motormarkt is zo enorm in trek dat alle wegen rondom de manege dichtslibben.

Het bezoekersaantal voor deze allerlaatste motormarkt bij manege Hoogenweg is ongekend hoog. Vanaf 8.00 uur stonden er al tientallen auto’s bumper aan bumper, die naar één van de parkeerterreinen wilden. Er ontstond al gauw een file van zo’n anderhalf uur.

De eerste bezoekers hadden nog geluk, zij konden nog redelijk op het natte weiland hun voertuig parkeren. Door de hoeveelheid auto’s ontstonden er diverse geulen en bandensporen, zodat het sompige weiland al gauw veranderde in een modderbad. Automobilisten die dus wat later het terrein opkwamen, hadden de pech direct in de glibberige sporen van hun voorgangers vast te lopen.

 

Flinke regenval werkt niet in positieve

De weersomstandigheden werkten ook niet echt mee. Er worden de hele dag nogal wat buien verwacht. Het had al flink geregend waardoor de weilanden al nat waren. Door het parkeren en het water op de weilanden, veranderden de terreinen in één groot modderbad. Automobilisten moesten hun auto’s duwen om verder te komen. Zelfs boeren uit de omgeving kwamen met hun trekkers naar de terreinen om een handje helpen met de auto’s te parkeren.

 

 

Extra parkeerterrein

Dankzij een boer in Radewijk, heeft de organisatie nog een extra stuk weiland ter beschikking gekregen. Dit weiland ligt dan wel 500 meter verderop, maar doordat dit stuk land wat hoger ligt, zou het droger zijn.

 

Handhaving kwam op verzoek van de organisatie ook langs om een kijkje te nemen. Af en toe zat er automobilist tussen die zich liever niet aan de regels hield. En als bijvoorbeeld eenmaal iemand in de berm parkeert, dan volgen er automatisch meer. Zo ontstaan er zeer gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties. Niet alleen voor de automobilisten, maar ook voor alle bezoekers die een stuk langs de weg moeten lopen om bij de ingang van de motormarkt te komen.

Toch is de ellende nog niet helemaal voorbij, want al die auto’s zullen aan het einde van de rit ook nog weer naar huis moeten. De motormarkt geopend voor publiek van 08.00 tot 16.00 uur. Rond 16.00 uur wordt weer chaos verwacht. En dan met name op de modderige weilanden van auto’s die bij het verlaten van het terrein vast komen te zitten in de blubber.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten