Toyota schenkt Hulpketen handpallettruck

Een kleine stichting met een groot hart voor de minderbedeelde in de regio: dat is de Hulpketen in Hardenberg. Peter en Inge van der Linden uit Heemse zetten zich dagelijks in om mensen, maar ook dieren te helpen die niet kunnen terugvallen op de bestaande vangnetten.

Bij Peter en Inge hoef je je niet te schamen als je aan het einde van de maand geen geld meer over hebt. Hun kast met voedsel en hygiëneproducten aan de Jan Steenstraat 20 staat 24/7 open. De kast is niet alleen gevuld met voedsel en hygiënematerialen. Ook is er honden- en kattenvoer voor de trouwe viervoeters.

De stichting krijgt steeds meer giften van leveranciers. Daar zat ook een pallet met hondenvoer bij van wel 1000 kilo. Hierdoor ontstond er toch een probleem: hoe verplaats je zulke zware goederen zonder hulp? Daar wist Toyota uit Ede wel raad mee.

 

Handpallettruck van Toyota

Toyata uit Ede heeft als bedrijf maatschappelijke waarde hoog in het vaandel staan. Daarop besloot Toyota de stichting belangeloos te helpen met een handpallettruck. Commercieel adviseur Chiel Buunk reed persoonlijk naar Hardenberg om het cadeau te overhandigen. Met een hefvermogen van 2300 kilo kan de stichting nu nog meer mensen en dieren in nood helpen. Een mooie geste van Toyota en een steuntje in de rug voor Stichting de Hulpketen.

De schenking van Toyota is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven hun steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij. Het is hartverwarmend om te zien dat er nog steeds mensen en bedrijven zijn die zich inzetten voor anderen en zo bijdragen aan een betere samenleving.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s en bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten