Grasbaanraces Balkbrug na twee jaar terug

De geur van methanol, brullende motoren en bloedstollende races. Dat is waarom vele motorsportliefhebbers jaarlijks hun weg weten te vinden naar de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug, traditiegetrouw op tweede paasdag.

Sinds 1952 organiseert de MAC van Dedem de grasbaanraces in Balkbrug. Op dit internationale evenement komen alle internationale toppers tegen elkaar races op een ovale grasbaan. Op maandag 10 april is de MAC van Dedem gastheer van de eerste internationale wedstrijd op de kalender. De club kan terugkijken op een zeer succesvol jubileumjaar van de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in 2022, na twee jaar van afwezigheid door corona. Daarom heeft de MAC van Dedem er ook dit jaar voor gekozen om maar liefst achttien deelnemers in de internationale special-klasse aan de start te laten verschijnen.

 

Vol programma

Ook dit jaar trapt organisator MAC van Dedem het baansportseizoen af met een vol programma, met maar liefst 6 raceklassen. Naast de internationale solo’s zullen ook de ONK-zijspannen, specials nationaal, shorttrack ST1 en ST2 en de powergirls van start gaan tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces.

 

Special-klasse

Voor veel liefhebbers zijn de ogen vooral gericht op de snelle mannen in de internationale special-klasse. Zo is de winnaar van vorig jaar en huidig Europees kampioen Romano Hummel, erop gebrand om ook dit jaar zijn titel te verdedigen op de piste van Balkbrug. Concurrentie is er van de snelle clubrijder Dave Meijerink, die na een pechjaar met blessures weer vol gemotiveerd de strijd wil aangaan met toprijders uit maar liefst zes verschillende landen.

   

Een andere talentvolle clubrijder is de 15-jarige Niek Meijerink die dit jaar is overgestapt van een 125cc naar een 250cc special, waarmee hij direct de strijd kan aangaan in de specials nationalen. De club heeft ervoor gekozen om in deze klasse jong talent aan de start te laten verschijnen. Daarnaast komt clubrijdster Harriet Zwiers in actie in de altijd spectaculaire ST2-klasse.

 

Gemoedelijkheid

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces kenmerkt zich door gemoedelijkheid. Zo treedt na afloop de rockband JaWis op in de feesttent. Voor genodigden en sponsoren is er gezorgd voor een VIP-tent. Het programma begint om 12.00 uur met de rijdersvoorstelling en 12.30 uur met de start van de eerste wedstrijd.

 

Kaarten en overige informatie

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces zijn op maandag 10 april. Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug! De rijdersvoorstelling begint om 12.00 uur en de eerste race gaat om 12.30 uur van start.

Tot 16 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn met korting te koop via de website van de MAC van Dedem. Meer informatie en het bestellen van entreekaarten zijn hier te vinden.

 

Extra race jeugd op 22 april

Daarnaast is het op zaterdag 22 april de beurt aan de jeugd en nationalen, waarbij spanning gegarandeerd is. Deze wedstrijd wordt door de MAC van Dedem samen met de AMBC Staphorst georganiseerd op de grasbaan in Balkbrug. De toegang voor deze wedstrijd is gratis. Iedereen is van harte welkom.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten