Brandweer gebeld voor brandend lampje

De brandweer van Hardenberg moest vrijdagavond rond 23.30 uur uitrukken naar de Admiraal Helfrichstraat in Hardenberg. Aan de gevel net boven de ingang van DA Santé was een lamp gaan branden.

Op zich niet vreemd zou je denken, maar dit keer gaf de lamp iets meer licht dan de bedoeling is. Omwonenden hadden al een vreemd geluid gehoord. Dit bleek het geknister te zijn van een buitenlamp, die op dat moment meer licht gaf dan normaal het geval is. De lamp bleek vlam te hebben gevat. Daarop werd gelijk 112 gebeld en de politie was snel ter plaatse.

Aan de buitengevel, net naast de ingang boven DA Drogisterij & Parfumerie Santé en Blokker, hing een buitenlamp die in brand stond. De vlammen sloegen om de lamp heen. Even was er zelfs angst dat het dak van het gebouw nog zou vlamvatten. Toen de spuitgasten arriveerden, ondernamen ze gelijk actie en blusten de brand. Na het blussen werd met een trapje voor alle zekerheid de lamp nog goed bekeken. Toen daadwerkelijk bleek dat er geen vuur meer in de lamp aanwezig was, konden de hulpdiensten weer vertrekken. Ook omwonenden konden nu met een gerust hart gaan slapen.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De lamp brandde niet meer. Het vuur, maar ook het lichtje was gedoofd.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Soraya Eilander

Gerelateerde artikelen