Boosteren zonder afspraak ook in Hardenberg

GGD IJsselland biedt sinds dinsdag 11 januari de mogelijkheid voor het ‘boosteren zonder afspraak’, omdat er nu ruimte voor is.


“Hopelijk verlaagt vrije inloop de drempel om je toch te laten vaccineren”, aldus Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland.

“Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is deze extra prik echt heel belangrijk om je antistoffen een oppepper te geven. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. Met een boosterprik bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden,” laat Sebastiaan namens GGD IJsselland weten.

In Hardenberg, Deventer en in Zwolle aan de Meeuwenlaan is het vanaf nu dus mogelijk om zonder afspraak de boosterprik te halen. Ook voor een eerste of tweede vaccinatie kun je hier zonder afspraak terecht. Natuurlijk kun je je ook nog steeds op afspraak laten vaccineren. Dat gaat op de priklocatie zelfs net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent. Een afspraak plannen kan via coronavaccinatie-afspraak.nl. Vaccinaties op de locatie aan de Paxtonstraat in Zwolle zijn enkel op afspraak. Alle vaccinatielocaties en openingstijden zijn te vinden op https://www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/.

 

Foto: Tineke Eilander

Gerelateerde berichten