Bijeenkomst over resultaten verkenning recreatieve mogelijkheden Kotermeerstal

Kotermeerstal

Stichting Stimuland heeft een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot de recreatieve ontwikkelingen en voorzieningen rond de Kotermeerstal in Dedemsvaart. Op 29 juni is een bijeenkomst waar de uitkomsten worden gepresenteerd.

Natuurgebied de Kotermeerstal bevindt zich aan de zuidkant van Dedemsvaart. Het is een waterplas van ongeveer 13 hectare groot en wordt door inwoners van Dedemsvaart en omstreken en toeristen gebruikt om onder andere te zwemmen, zeilen, voetballen en (beach)volleyballen. ’s Winters is het een plek waar door velen geschaatst wordt.

Rondom De Koter, zoals natuurgebied de Kotermeerstal wordt afgekort, is een fiets- en wandelpad aanwezig dat leidt langs verschillende mooie plekken die het bekijken zeer de moeite waard zijn.

Onderwerpen van het onderzoek

Er zijn 3 verschillende ontwikkel scenario’s gedefinieerd door Stimuland:

  1. Natuureducatie en ruimte voor planten en dieren
  2. Maatschappelijke activiteiten overdag
  3. Grootschalige activiteiten en sterke vorm van toerisme

Gegevens van de bijeenkomst

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 29 juni 2023.

Tijd: vanaf 19.30 uur
Lokatie: De Baron aan de Julianastraat 54 in Dedemsvaart.

Tijdens de bijeenkomst presenteren de onderzoekers van Stimuland de scenario’s. Daarna kunnen bezoekers reageren op de verschillende scenario’s en laten weten welk scenario de voorkeur geniet.

Meer informatie en aanmelden

Als u aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via deze link op de website van de gemeente Hardenberg: Gemeente Hardenberg: Bijeenkomst over resultaten verkenning recreatieve mogelijkheden Kotermeerstal.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: InDedemsvaart

Gerelateerde berichten