Stef Bos en Rob Chrispijn met speciale duo- voorstelling “Er is Meer” in de Reestkerk

Stef Bos is, ook in de Reestkerk, een oude bekende . Daar zijn ze blij dat hij hen benaderde voor deze bijzondere voorstelling op vrijdag 29 september. “Er is meer” is een duo voorstelling van Stef Bos met tekstschrijver Rob Chrispijn.

Over wat we niet waar kunnen nemen;
onder de grond, boven de wolken (voorbij de snelheid van het licht)
En in ons
Ze vertellen en denken hardop
En Stef zingt
Een voorstelling om het denkraam in het hoofd open te zetten

Stef Bos behoeft nauwelijks toelichting in Nederland. Sinds hij begin jaren negentig doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’ behoort Stef Bos tot de meest gewaardeerde Nederlandstalige singer-songwriters. Zijn open blik en lange schrijfervaring geven zijn liedjes een soort licht- en tijdloosheid. Het zijn taalmonumentjes, waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. Stef Bos is veel in het nieuws geweest. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen en maakt al 30 jaar eigenzinnig, Nederlandstalig materiaal op het snijvlak van pop en kleinkunst. Stef is een groot bewonderaar van Rob Chrispijn.

Rob Chrispijn was jarenlang als tekstdichter hofleverancier van Herman van Veen. Zijn succesvolle loopbaan begon hij met een vrije vertaling van Suzanne van Leonard Cohen, die in de uitvoering van Herman een grote hit werd. Andere artiesten die teksten van hem zingen zijn onder andere Liesbeth List, Leonie Jansen, Paul de Leeuw, Stef Bos, Hans Dorrestijn en Lenette van Dongen. Ook Angela Groothuizen en Ellen ten Damme zingen regelmatig teksten van Rob.

Door zijn medewerking aan het dichtersprogramma’s ontdekte hij hoe leuk het is om zelf voor het publiek te staan. Hij blijkt een ontwapenende en geweldige verteller te zijn. Chrispijn is ook fotograaf en mycoloog, liefhebber van paddenstoelen. Hij publiceerde verscheidene boeken over de kunst van het kijken naar paddenstoelen.
Boek snel uw ticket op www.reestkerk.nl/agenda voordat ze uitverkocht zijn!


Tekst: Marjan Ouwejan
Foto: via Reestkerk

Gerelateerde berichten