Bibliotheek Koningsbergerschool geopend

In het bijzijn van alle leerlingen en leerkrachten van de Koningsbergerschool in Bergentheim, is dinsdagmiddag ‘de Bibliotheek op school’ (dBos) in Bergentheim officieel geopend.
Na een introductie van Iena Redeker en leesconsulent Karin Mik van de Bibliotheek Hardenberg was het zover. Phaedera en Nick, de jongste en oudste leerlingen op de school, mochten samen een lint doorknippen. Daarmee is dBos officieel geopend.

De Bibliotheek op school
Bij de Bibliotheek op school gaat het om een structurele samenwerking van school en Bibliotheek op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Het plezier in voorlezen en lezen wordt gestimuleerd en daarmee ook het leesbegrip. Hoe meer er wordt gelezen, hoe beter de taalontwikkeling. Naast dat de leerlingen op school boeken lenen, krijgen alle leerlingen van de Koningsbergerschool een bibliotheekpas waarmee ze ook terecht kunnen in de Bibliotheek.

Kinderboekenweek
De opening van de Bibliotheek op school valt samen met het begin van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is een mooie start van een schooljaar vol leesbevordering. Het thema van de Kinderboekenweek is zeer actueel: Gi-ga-groen! Boeken en informatie over natuur, duurzaamheid en milieu staan centraal.

Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten