Bibliotheek Hardenberg doet mee aan Zomerlezen

In de maanden juni, juli en augustus doet Bibliotheek Hardenberg mee aan Zomerlezen, de jaarlijkse campagne van CPNB. Deze campagne is erop gericht om lezers op de Bibliotheek te wijzen en om ze te helpen bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. Het is tijd voor ontspannen Zomerlezen.

Wat speelt er tijdens Zomerlezen

De gehele zomermaanden staat de vraag ‘’Welk boek pak jij deze zomer?’’ centraal. Zomerlezen Ambassadeur Matthijs van Nieuwkerk pakt Zeer fijne boy van Gerard Reve erbij. De bibliotheekmedewerkers delen graag hun zomerse boekentips. Vanaf halverwege juli besteden we extra aandacht aan spannende boeken, romantische boeken en non-fictie. De mooiste boeken voor deze zomer zijn te vinden in de bibliotheekvestigingen.

 

Lezen is in de zomer populair

Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Wist je dat boeken de meest populaire mediasoort in de zomer zijn? Het boek scoort dan hoger dan social media, muziek, tijdschriften en tv! De bibliotheek is bij uitstek de plek om te helpen bij het beantwoorden van deze vraag.

 

Wat biedt een lidmaatschap bij de Bibliotheek

De Bibliotheek Hardenberg biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde artikelen