Benefietconcert Roemenië Comité in De Hoeksteen te Bergentheim op 9 februari

Op 9 februari staat De Hoeksteen in Bergentheim in het teken van een hartverwarmend benefietconcert.

De line-up van het benefietconcert omvat onder andere het Vechtdal Mannenkoor Heemse onder leiding van dirigent Minne Veldman, het Chr. Reg. Koor Voices Ijsselmuiden, en het Chr. Reg. Koor Praise the Lord Notter, allemaal onder de bezielende leiding van Jan Quintus Zwart. De muzikale diversiteit wordt verder versterkt door soliste Judith Godeke, violiste Cloë Elsenaar, organist Ronald Ijmker, en pianist Jan Lenselink.

informatie

De aanvangstijd is 19.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar aan de zaal voor €12,50, maar kunnen ook in de voorverkoop worden aangeschaft voor slechts €10,00.

Voor kaartverkoop en meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Gesinus Kelder (telefoonnummer: 06-29115048) of Jan Jans (telefoonnummer: 06-53670263, e-mail: jans08@live.nl). Vorig jaar trok het benefietconcert maar liefst 350 enthousiaste bezoekers, en ook dit jaar belooft het een onvergetelijke avond te worden.

doel en achtergrondinformatie

De opbrengst van het benefietconcert is grotendeels bestemd voor het broodproject, maar een deel ervan wordt ook gebruikt voor de aanschaf van materialen. Hiermee kunnen voorzieningen voor een betere gezondheidszorg in de desbetreffende dorpen worden gefinancierd.

In sommige dorpen laat de gezondheidszorg nogal te wensen over. Daarom wordt de opbrengst ook besteed aan rollators, verbandmiddelen en andere zorgmaterialen.

Zo kan ook de gezondheidszorg in deze dorpen worden verbeterd.

Jaarlijks organiseert het comité twee transporten naar Roemenië, mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale bedrijven. Een van de inspanningen betreft de inzameling van oud ijzer, waarvoor een container achter Veenlust in Bergentheim staat om bij te dragen aan de financiering van deze initiatieven.

Naast deze transporten organiseert het comité jaarlijks verschillende evenementen om fondsen te werven. Benefietconcerten, oliebollenverkoop, bloemenacties, happen en trappen, motortourtochten, en deelname aan kerstmarkten zijn enkele manieren waarop de gemeenschap bijdraagt aan het welzijn van de Roemeense bevolking.

inbrengen van goederen

Voor degenen die willen bijdragen, bestaat de mogelijkheid om goederen te doneren op elke eerste zaterdagochtend van de maand bij H. Benjamins op Parallelweg 11 in Bergentheim of G. Kelder op Stationsweg 19 in Mariënberg van 9.00 – 12.00 uur (met uitzondering van februari, ivm het overlijden van bestuurslid Gerhard Gerrits die 25 jaar actief is geweest bij het comité, de datum is verplaatst naar 10 februari).

Kleding, dekens, breigaren, regenlaarzen, kinderledikanten en meer zijn van harte welkom. Financiële bijdragen kunnen worden gestort op rekeningnummer NL44RABO0364942363. Volg het Roemenië Comité Bergentheim op Facebook voor regelmatige updates.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

drone foto basschipperphotography
kerkgebouw De Hoeksteen te Bergentheim

Gerelateerde berichten