Alfa-college heeft eerste practor in Nederland

Het Alfa-college heeft de landelijke primeur met de eerste practor Vitaliteit in Nederland. Tijdens een bijeenkomst in Martiniplaza in Groningen is dr. Silvia Brouwer donderdagmiddag officieel geïnstalleerd als practor Vitaliteit van het Alfa-college.

Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijkgericht onderzoek wordt uitgevoerd. Doel is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap. “Ik ben trots op onze practor Vitaliteit, de eerste in Nederland. En trots op de bijdrage die we hiermee leveren aan een vitale regio, vitale studenten en vitale inwoners”, zegt Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college.

Practoraat Vitaliteit
De thema’s zorg, welzijn, sport en gezondheid zijn enorm in ontwikkeling. Het practoraat Vitaliteit van het Alfa-college doet praktijkonderzoek en ontwikkelt en deelt innovaties en kennis en op vakinhoudelijke thema’s op het gebied van vitaliteit. Dit gebeurt door samen te werken met de 33 partners verenigd in de publiek-private Vitaliteitscampus, met mbo-,hbo-, en masterstudenten en docenten en medewerkers uit het werkveld van Sport & Bewegen, Zorg & Welzijn, Human Technology en Gaming.

Zo ontstaat een lerend netwerk, waarin het delen van kennis, vaardigheden en onderzoekende houding op het gebied van vitaliteit worden gestimuleerd. Zo blijven de opleidingen meegaan in de laatste ontwikkelingen .

 

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden ze de circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. De scholen stimuleren hun studenten en medewerkers om samen met regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving, een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij het Alfa-college terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

De rede van dr. Silvia Brouwer werd ingeleid door Nico van Meeteren, algemeen directeur topsector Life Science & Health en hoogleraar Erasmus Medisch Centrum:

Bron en foto’s: Alfa-College

Gerelateerde berichten