Doe ook mee aan Soort van de Maand

Bij het Soort van de Maand-project wordt elke maand een dier, plant of paddenstoel uitgelicht. Iedereen mag natuurfoto’s insturen van de specifieke soort die in de aangeduide maand aan de beurt is. Het project is tot stand gekomen met medewerking van de facebookgroep Natuur in Hardenberg, natuuractiviteitencentrum De Koppel en omroep NOOS.

Iedere maand een andere soortgroep

Iedere maand staat er een andere categorie centraal. We hebben het dan over zogenaamde soortgroepen.  Hierdoor kunnen meer mensen meedoen omdat je per soortgroep foto’s kunt insturen van meerdere soorten! Onthoud wel dat in de maand voorafgaand aan de soortgroep, de foto’s deelt op de facebookpagina van Natuur in Hardenberg of instuurt naar kabelkrant@omroepnoos.nl.

De natuurfoto-rubriek van de kabelkrant staat elke eerste dinsdag van de maand in het teken van de ‘Soort van de Maand’. Van de ingestuurde foto’s wordt een selectie gemaakt. Omroep NOOS houdt de eerste dinsdag van de maand in haar natuurrubriek op de kabelkrant vrij voor de Soort van de Maand. Er worden dan acht van de ingezonden foto’s op de kabelkrant vertoond. Uiteraard met naamsvermelding van de fotograaf. Ook worden de foto’s getoond in Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

 

Nu foto’s insturen van (korst)mossen voor november

In november zijn (korst)mossen aan de beurt. Mossen vallen onder de planten, een korstmos niet. Het is namelijk een symbiosevorm tussen een schimmel en een fotosynthetisch organisme dat een bacterie of een alg is. De korstmossen worden dus niet tot landplanten gerekend maar tot de schimmels. Je kunt korstmossen op veel bijzondere plekken vinden. Foto’s van (korst)mossen kunt u nog tot en met vrijdag 28 oktober insturen. De foto’s worden dinsdag 1 november op de kabelkrant getoond. Ook kunt u nu al foto’s (Akkervogels) insturen voor de maand december.

Op de website en kabelkrant van Omroep NOOS, de website van De Koppel in Hardenberg en op de facebookpagina van Natuur in Hardenberg worden de soorten vermeld.

𝗦𝗼𝗼𝗿𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗠𝗮𝗮𝗻𝗱 𝟮𝟬𝟮𝟮
November: (Korst)mossen

December: Akkervogels (patrijs, ganzen)

Zodra de soorten voor 2023 bekend zijn, zullen we dit vermelden.
Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten