Proef het kloosterleven met Thea Kroese

Op maandag 26 februari verzorgt Thea Kroese, op uitnodiging van de Stichting Klooster Sibculo, een lezing met ‘het leven van een monnik’ als uitgangspunt.

Daarbij laat ze bezoekers letterlijk een vleugje middeleeuws kloosterleven proeven. De lezing begint om 20.00 uur in Het Refter bij de Kloosterkerk, Kloosterdijk 105 in Sibculo. De entree bedraagt 5 euro.

In haar presentatie neemt Thea de bezoekers mee naar de maaltijden en drankjes uit de kloostertijd. Bezoekers kunnen zelfs een kloostergerechtje of -snackje proeven. Ook vertelt ze over de omgeving en over de taal van die omgeving: waarom vinden we zo vaak notenbomen en vlierbessen rond bebouwing; hoe komen we aan sommige uitdrukkingen en spreekwoorden; hoe vierde men de oorspronkelijk heidense feesten Kerst, Pasen, oud en nieuw? Thea sluit de lezing af met een prachtige legende over een monnik uit het klooster te Sibculo.

Expositie

De lezing sluit mooi aan bij de nieuwe expositie met als thema ‘Het leven van een monnik’ die de Stichting Klooster Sibculo momenteel inricht. Deze expositie is vanaf 1 april gratis te bezichtigen in het museum Zichtbaar Verleden in Sibculo.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten