Leven met kanker: waar vind je goede zorg?

Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Het thema is: Betere kwaliteit van leven met en na kanker: waar vind je goede zorg? In het kader van deze dag, opent Het Vechtgenotenhuis op vrijdag 3 februari haar deuren voor gasten en belangstellenden.

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen. Er zijn vele vormen van zorg beschikbaar. Naast de medische zorg is er ook veel aandacht voor mentale zorg bij kanker.

 

Het Vechtgenotenhuis is een centrum voor leven met en na kanker. Inmiddels bestaat Het Vechtgenotenhuis bijna 15 jaar en heeft een belangrijke regionale functie als het gaat om mentale zorg bij kanker.

Het biedt (ex-) kankerpatiënten en hun naasten een veilige plek om samen te komen voor een goed gesprek, of om met elkaar ontspannen of creatief bezig te zijn. Het Vechtgenotenhuis biedt een luisterend oor, maar verstrekt ook informatie door regelmatig sprekers uit te nodigen.

 

Op vrijdag 3 februari opent het Vechtgenotenhuis haar deuren voor gasten en belangstellenden. Er zijn diverse professionals uitgenodigd die als spreker iets gaan vertellen over hun producten en/of diensten en wat deze positief bij kunnen dragen aan een leven met en na kanker.

Het programma dat geheel in het thema ‘Betere kwaliteit van leven met en na kanker: waar vind je goede zorg?’ staat, start om 09.30 uur met koffie en thee. Na het welkom geven verschillende sprekers vanaf 10.00 uur een presentatie. Er is voldoende tijd om vragen te stellen. Om 11.00 uur eindigt het programma en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en nog even na te praten.

 

Volg de socials van het Vechtgenotenhuis voor het laatste nieuws!

 

Het volledige programma van deze dag is terug te vinden op de socials en de website www.vechtgenoten.nl. Kijk ook eens op www.wereldkankerdag.nl.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten