Gezellige Rommelerie in de Clemmestraat!

Ruim dertig jaar was de rommelmarkt in het mooiste straatje van Mariënberg een begrip in deze regio en ver daarbuiten. De beroemde oliebollen vonden zelfs in de snikhete zomers gretig aftrek. 1x per jaar kon je in de Clemmestraat over de koppen lopen. Hartstikke mooi! Maar niets blijft en alles verandert!

Veel bewoners van de Clemmestraat kwamen uut de tied of vertrokken naar elders. Nieuwe bewoners brachten nieuwe ideeën naar boven en zo ontstond een nieuw format.

De Rommelerie

Met een mooie knipoog naar het verleden maar klaar voor het heden en de toekomst! Het is trouwens wel een woord waar je mooi de tong over kunt breken, maar dat terzijde. Vlak voordat de Corona uitbrak vond de eerste editie plaats. Het was meteen weer een succes.

Oude tijden herleefden, de Clemmestraat was weer als vanouds druk, je kon weer over de koppen lopen. Dat smaakte naar meer.

Vrijdag 15 september is de tweede editie van de Rommelerie in de Clemmestraat. Het kan weer, het mag weer.
Daar moet je gewoon bij zijn als je houdt van lekker slenteren langs kraampjes, lekker eten en drinken en als je houdt van een puik stukkie muziek!

Vanaf 16.30 uur ben je van harte welkom in Mariënberg met een lege buik en veel schik. Wat is er allemaal. Bijna teveel om op te noemen. Veel lokale ondernemers presenteren zich op de sfeervolle rommelmarkt die met het vallen van het duister zelfs feeëriek wordt. Kinderen die op kleedjes handel aan de man of vrouw willen brengen en dat allemaal onder het gemak van een lekker koud drankje of warm hapje. Er is van alles. In het midden van de straat de bar en daarom heen allerlei eetkraampjes.

Je moet denken aan pannenkoeken, lekker met stroop, broodjes hamburger, broodjes beenham, broodjes frikandel, Nasi, suikerspin etc. etc. En natuurlijk, dat mag niet ontbreken, de overheerlijke oliebollen waar de Clemmestraat wereldberoemd mee is geworden.

Voor de kinderen is Pallie aanwezig van 5-sterren camping de Pallegarste, je kunt je laten schminken, er is een springkussen en stiekum kun je lekker suikerspinnen eten.

Muzikaal zit het sowieso snor tijdens de Rommelerie want de waanzinnige live-band The Roots treden op. Sommige bandleden hadden daadwerkelijk hun wieg in de Clemme staan of wonen er nu. Kan het mooier, denk het niet maar het is dan preken voor eigen parochie…. De Clemmestraat, je komt er altijd terug en zekers op vrijdag 15 september.

Het feestje duurt tot 21.00 uur, kom dus op tijd en mis niks van de gezelligheid en oliebollen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten