Feestelijke optocht afsluiter Gramsbergen Lichtstad 2023

Gezellige ochtend in Zorgcentrum ’t Welgelegen. Woensdagochtend was er een gezellige ochtend voor de bewoners van ‘t Welgelegen, Het Weerdje en de Gramsberger State. Deze werd georganiseerd door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., Wijksteunpunt ’t Welgelegen en Kinderdagverblijf De Dassenburcht.

Ook waren er vrijwilligers om te helpen tijdens de gezellige ochtend. Na een kopje koffie en tompouce of soesje kwamen kinderen van de Dassenburcht. Samen met de bewoners hebben ze spelletjes gespeeld en geknutseld. De kinderen en de bewoners hebben samen erg genoten. Tussen de middag werd samen gegeten, pannenkoeken met appel en spek en een ijsje na. Het was een hele gezellige ochtend met oud en jong samen.

Kindermiddag

Woensdagmiddag stond in het teken van de kindermiddag! Geen traditionele kindermiddag met sport- en spelactiviteiten, maar een heus circus arriveerde in de vroege ochtend! De Combibaan werd omgetoverd tot circus en de kinderen konden genieten van de wervelende shows van Circus Salto. Er werden drie shows gegeven in de traditionele geel met rode circustent, voor de groepen 1 t/m 3, 4 t/m 8 en peuters met ouderen. De kinderen, ouders en opa’s en oma’s stonden te trappelen om naar binnen te gaan en het plezier was tot ver buiten de tent hoorbaar. In de shows zaten acts met hoepels, eenden, een buikspreekpop, vuur, jongleren en een paalacrobaat. Circus Salto was een enorm succes, na de show konden de kinderen nog een gratis ijsje halen bij foodtruck Sweet on Wheels. De middag werd mede mogelijk gemaakt door Comité Kindervrienden Gramsbergen.

Dweilorkesten

Het feestelijke dweilorkestenconcours ging van start op woensdagavond 30 augustus in het centrum van Gramsbergen. Het was een zeer muzikale en gezellige avond waarbij 8 dweilorkesten zich van hun allerbeste kant lieten zien. Het centrum stond ouderwets vol en het was lekker weer, kortom, een woensdagavond als vanouds. De prijzen werden gewonnen door:
1 Wie d’r Bie – Borne
2 Flater Pret Orkest – Ommen
3 La Dolce Vita – Weerselo

Thema-avond Helden & Legendes

Creativiteit, originaliteit en met regelmaat een flinke dosis humor; op donderdagavond kwam jong en oud verkleed naar het centrum. Het thema Helden & Legendes stond dit jaar centraal, waarbij de mooiste creaties werden beloond met een prijs. De vierkoppige jury had het dit jaar bijzonder moeilijk, want nog nooit waren er zoveel mensen verkleed! Het wat een bont en sfeervol geheel in de gezellige straten van Gramsbergen. Na het fotomoment werd in lichte spanning gewacht op de prijsuitreiking bij The Alley. Hieronder de prijswinnaars per categorie.

Man individueel
1. Jack Sparrow – Maarten te Raa
2. Wicky de Viking – Rudi Reinders
3. Obelix – Dirk Jan Kroezen

Vrouw individueel
1. Medusa – Christina
2. Gees Bolte – Janita Hulten
3. Moeder Natuur – Henriëtte Luisman

Duo’s
1. Ghostbusters
2. Theo en Thea
3. Snip en Snap

Groepen
1. Snorkels
2. Olga Commandeur
3. The Adams Family

De jury wilde graag ook een eervolle vermelding geven aan de groep ‘Helden van de Oranjevereniging’ voor hun originele verkleding. Het bestuur van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. voelde zich vereerd dat ook zij deze avond in het rijtje Helden & Legendes mochten staan!

Jeu de Boules

Vrijdagochtend maakten bijna 30 sportievelingen zich weer op voor Jeu de Boules op de Combibaan Gramsbergen. De tweede ochtend, waarbij ook de prijswinnaars bekend zouden worden. Het was wederom een sportieve ochtend, welke gezellig met een drankje en een hapje werd afgesloten. De prijswinnaars zijn: Eerste plaats: Gert Pijlstra, tweede plaats: Frits Beenen en op de derde plaats: Doeco v.d. Graaf. De poedelprijs was voor Mart Sibon. De prijswinnaars namen een vleespakket van PLUS Alfring mee naar huis en de winnaar ontving natuurlijk ook de felbegeerde wisselbeker. Prijswinnaars, gefeliciteerd!

Jaarmarkt en vuurwerkshow

De vrijdagmiddag en -avond stond volledig in het teken van de jaarmarkt, rommelmarkt, het laatste onderdeel van de Jeugdgroep; de Bar Hopping Challenge en natuurlijk de vuurwerkshow. De jaarmarkt en rommelmarkt boden een mooie diversiteit aan spullen en al snel stroomde het centrum vol bezoekers. De Jeugdgroep zorgde voor de nodige hilariteit en spektakel door de deelnemers bij een aantal locaties in het centrum een challenge of spel te laten doen. Winnaars van de Jeugdgroep Bar Hopping Challenge zijn geworden: Bonkey Kong.
Rond 21.00 liepen de eerste mensen richting de Goordijk, op zoek naar een geschikte plek voor de vuurwerkshow. Om 21.30 ging het vuurwerk de lucht in en kon het publiek genieten van een knallende vuurwerkshow.

Optocht

De laatste dag van Gramsbergen Lichtstad is natuurlijk niet compleet zonder een spectaculaire optocht. De deelnemers hebben wederom flink hun best gedaan en het publiek werd getrakteerd op een prachtige optocht! Kleurrijk, actueel en creatief, de vierkoppige jury had geen makkelijke taak bij het verdelen van de prijzen. Na enig juryberaad zijn de winnaars geworden:

Kinderen individueel: Midas Withaar – Koning Midas
Kinderen groep: Lieke en anderen – Circus Ooster Esch
Volwassenen en kinderen: Familie Boonstra – Oma met pensioen
Volwassenen individueel: Jennita Lamberink – Legende van Gramsbergen
Volwassenen groep: BFF – Gramsberger Moppies
Wagens: Buurtschap Holthone – Pippi

Daarmee werd het programma van Gramsbergen Lichtstad 2023 officieel afgesloten. Het bleef nog tot in de late uurtjes gezellig in het dorp, waar onder het genot van een drankje werd teruggekeken op een geweldige week vol geslaagde activiteiten voor jong en oud!

Graag tot ziens tijdens Gramsbergen Lichtstad 2024 – 30 augustus t/m 7 september 2024.

Zie www.gramsbergen.nl of de Lichtstad App voor alle foto’s en uitslagen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fototeam Gramsbergen

Gerelateerde berichten