Stoeterock 2024: Weer een daverend succes

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van Stoeterock plaats.
Onder een stralende zon en warme avond genoot het publiek van drie totaal verschillende bands die herkenbare classic rock-covers speelden.

De avond werd geopend door de band VanMoke. Doorgewinterde muzikanten begeleidden de jonge energieke zangeres Ran, die met haar krachtige stemgeluid nummers van Kate Bush, the Gathering, Skunk Anansi en Heart tot leven bracht. Het publiek was meteen enthousiast en de stemming zat er al snel in.

Daarna was het de beurt aan de Ierse band The Trutones. Met Michael Christie, een van de beste drummers van Ierland, aan het roer, bracht dit trio op onnavolgbare wijze nummers uit de seventies ten gehore. Pink Floyd, the Who, ACDC en Golden Earring passeerden de revue, en natuurlijk ontbraken ook nummers van gitaargod Rory Gallagher niet, aangezien The Trutones elk jaar de hoofdact verzorgt op het Rory Gallagher Festival in Ierland.

De avond werd afgesloten door The Streets. Deze Brabanders beloofden het slaperige dorpje Bergentheim wakker te schudden, en dat deden ze! Met snoeiharde en strakke rock brachten ze de perfecte afsluiting aan een geslaagd Stoeterock 2024.

De organisatie van Stoeterock kijkt terug op een zeer geslaagde editie. “Het was een prachtige avond met een enthousiast publiek en drie geweldige bands. We zijn blij dat we weer zo veel mensen hebben kunnen laten genieten van livemuziek,” aldus de organisatie.

De plannen voor Stoeterock 2025 zijn alweer in volle gang. Houd de social media hiervoor in de gaten.

Alle foto’s zijn HIER terug te vinden.

  • “Wat een topfestival was dit! VanMoke was een absolute verrassing, die ga ik zeker in de gaten houden. En The Streets? Die jongens kunnen er wat van! Heerlijk om weer eens ouderwets los te gaan op livemuziek.”
  • “Gezellige sfeer, leuke bands en lekker weer. Wat wil je nog meer? Top geregeld!”
  • “Voor het eerst naar Stoeterock geweest en ik ben meteen fan! Superleuk om verschillende genres te horen en te dansen met vrienden. Ga volgend jaar zeker weer!”

 


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper 

Gerelateerde berichten