Zwolse rapper brengt ode aan het onderwijs

Zwolse ‘rapper van het kamp’ Piet Junior brengt speciaal voor het onderwijs een lied uit. Dit alles naar aanleiding van de dag van de leraar op woensdag 5 oktober. Het lied is een ode aan alle medewerkers in het onderwijs en ontstond dankzij een initiatief van de Zw8lse: de samenwerkende mbo- en hbo-scholen uit Zwolle.

Op deze bijzondere dag voor het onderwijs wilden de Zwolse scholen het onderwijspersoneel graag in het zonnetje zetten. Door samen de krachten te bundelen zijn de Zwolse scholen een samenwerking aangegaan met De Zwolse Stadsproductie. Via deze productie kwamen ze uit bij de Zwolse rapper Piet Junior, wat resulteerde in deze ‘ode aan de docent’.

Zelf vond Piet Junior het een eer om aan het initiatief mee te werken. Het nummer werd geschreven vanuit de jongere die zich niet altijd begrepen voelt en voor wie het leven op en buiten school niet makkelijk is. “In die leeftijd ben je op zoek naar balans en naar jezelf. Daarin hebben docenten en hun collega’s een niet te onderschatten rol. Dat gold voor mij toen ik op school zat, maar het geldt ook voor jongeren van nu. Een docent of conciërge die jou in alles wat er op je afkomt écht ziet, zo iemand verdient waardering. ‘Alsnog bedankt’ is een lied voor alle mensen die er voor onze jongeren op school zijn.”, vertelt de rapper uit Zwolle.

Piet Junior deelt ook zijn eigen jeugdervaring in het onderwijs. Zo werd hij in zijn jeugd niet uitgenodigd op kinderfeestjes, omdat hij ‘van het kamp’ komt. Op 13-jarige leeftijd begint Piet rapmuziek te maken waarin hij zijn gevoel en verhaal kwijt kan. Piet is de stem van jongeren die om welke reden dan ook buitengesloten worden. Met zijn teksten inspireert hij jongeren om voor zichzelf op te komen en uit te gaan voor hun eigen kracht. Piet wil bruggen slaan voor de nieuwe generatie. Vooroordelen en stigma’s doorbreken, kansen creëren en mensen raken met zijn muziek en met zijn persoon.

Bekijk hieronder de videoclip van ‘Alsnog Bedankt’:

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten