Winkelen aan de Duitse grens


“Als de klanten niet naar de goederen kunnen komen, dan komen wij met de goederen naar de klanten,” vat Vorrink zijn idee samen idee samen. De Duitse tankstationeigenaar Holger Vorrink van de Freie Gasstelle Vorrink in Itterbeck stond daar met zijn goederen voor zijn Nederlandse klanten.


Zijn benzinestation aan de hoofdweg van Itterbeck trekt veel Nederlanders, die op weg zijn naar Uelsen om boodschappen te doen. “Op het gebied van de verkoop van tabak en gedistilleerde dranken daalde onze verkoop bij het benzinestation met ongeveer 80 procent”, zegt hij. Veel Nederlanders vinden een coronatest onnodig om alleen maar even in Duitsland te winkelen. “Dit heeft ernstige gevolgen voor sommige zakenmensen in de regio”, meldt Vorrink.

Daarom bedacht Vorrink het idee om maar naar de klanten toe te komen, precies tot aan de grens. De grensovergang aan de Balderhaarweg, gelegen in het gebied van de gemeente Wielen, is dan ook al enkele dagen in de avonduren het toneel geweest van een bijzondere openluchthandel.

Het werkt simpel. Nederlanders bestellen goederen met een minimumwaarde van 100 euro via de mobiele telefoon van Vorrink. Voor een vast tarief van vijf euro brengt de tankstationeigenaar de gewenste artikelen vervolgens naar het grensploeg aan de Balderhaarweg. Janette, die voor het eerst op deze manier koopt;
haalt normaal bij het tankstation haar tabak. Ze vindt deze verkoopcampagne van Vorrink dan ook een groot succes.

Bron: Grafschafter Nachrichten

Gerelateerde artikelen