Wildkamp viert gouden jubileum

Familiebedrijf Wildkamp viert zijn 50-jarig jubileum. Het verhaal van Wildkamp begint in 1972, als Jan de Wilde in Ommen een eigen onderneming start.

Met de tweede (Gert-Jan) en derde generatie (Jarno, Robin en Laura) aan het roer, is de onderneming uitgegroeid tot een technische groothandel en dienstverlener met 45 vestigingen, meer dan 150.000 producten, een uitgebreide webshop, een handige app en een nieuw distributiecentrum. De organisatie blijft groeien, maar het no-nonsense familiegevoel blijft als een rode draad door het bedrijf lopen.

Van eenmanszaak naar technische groothandel met 45 vestigingen

Het verhaal van Wildkamp begint in 1972, als Jan de Wilde in Ommen een eigen onderneming start. De arbeidsanalist zag kansen in de verkoop van afgedankte pvc-afvoerbuizen van Wavin, waarmee bedrijfsafval een nieuwe bestemming werd gegeven. “Opa zag kansen voor deze producten, met name in de agrarische sector”, vertelt kleinzoon Jarno de Wilde, Corporate Development Manager bij Wildkamp. “Van de buizen maakte hij niet alleen bronfilters, maar ook vogelhuisjes die erg goed verkocht werden. Er kwamen steeds meer mensen voor hem werken en de voorraad in de tuin stapelde zich op, totdat verhuizen onvermijdelijk was. Mijn opa kocht de Baanbreker in Lutten, hier is ons hoofdkantoor tegenwoordig nog steeds gevestigd.”

Klaar voor de toekomst

“In 50 jaar tijd hebben we grote stappen gezet. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 600 medewerkers. Inmiddels werken we samen met 300 leveranciers, waarmee we ruim 150.000 klanten bereiken. Met de uitbreiding van onze diensten en het assortiment en ons nieuwe distributiecentrum van 17.000 m2 zijn we klaar voor de toekomst. Vanaf nu kunnen we nog sneller, efficiënter én duurzamer werken.” vertelt Jarno enthousiast.

 

Derde generatie

Met de derde generatie in het bedrijf breekt een nieuw tijdperk aan, waarin opnieuw gefocust zal worden op groei. “We willen nog meer dan voorheen investeren in lokale beschikbaarheid, technische kennis en maatwerkoplossingen”, aldus Jarno. “Bovendien spelen we in op actuele thema’s zoals klimaatverandering, bijvoorbeeld door middel van efficiënte beregening en hergebruik van regenwater. Maar ook op duurzaamheid, waarvoor mijn opa al in 1972 ongemerkt het startschot heeft gegeven toen hij afgekeurde buizen een nieuwe bestemming gaf.”

Over Wildkamp

Wildkamp is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een technische groothandel en dienstverlener gespecialiseerd in watertechniek. In heel Nederland helpt Wildkamp de agrariër, hovenier, installateur en andere sectoren als recreatie, bouw en industrie bij het vinden van oplossingen voor technische uitdagingen.

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Wildkamp

Gerelateerde berichten