Wereldkampioene dammen gehuldigd

Lisa Scholtens uit Slagharen, de Wereldkampioene sneldammen, is dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Hardenberg gehuldigd.

De eerste topsporter van de gemeente Hardenberg in 2022 is Lisa Scholtens uit Slagharen. Lisa is op 5 december in Szklarska Poręba in Polen kampioene geworden van het WK sneldammen in de categorie aspirantenmeisjes. Lisa is daarmee de eerste vrouw in Nederland die een wereldtitel dammen heeft gewonnen. In dezelfde week pakte de 16-jarige in Polen ook al de derde plaats bij het reguliere toernooi voor meisjes tot 16 jaar. Lisa is dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Hardenberg door Martijn Breukelman, wethouder van sport, gehuldigd. Ze kreeg voor haar topprestatie namens de gemeente Hardenberg een cadeaubon en een bos bloemen.

 

Lisa is Vwo-leerling op het Greijdanus in Hardenberg. Ze damt al sinds de lagere school en is lid van de HDC, de damclub in Hoogeveen, waar ze eerder gewoond heeft. Daar traint ze nog elke maandagavond. Op de zaterdagen zijn de competities. Lisa is gemiddeld 10 uur in de week aan het trainen, vaak online. Ook houdt ze zich bezig met blinddammen. Haar droom is het WK damesdammen te winnen. Maar eerst mag ze dit jaar, omdat ze in januari 17 is geworden, nog meedoen aan het NK damesdammen. Na de huldiging speelde wethouder Breukelman nog een dampartij met de kampioene. En het ging snel, want binnen een kwartier was het bekeken en moest hij zijn meerdere erkennen in Lisa.

Gerelateerde artikelen