Wandel mee met burgemeester

Burgemeester Maarten Offinga wandelt sinds januari 2022 de Route 29. In december wandelt hij door Dedemsvaart. Wie een stukje mee wil wandelen, een bijzondere plek wil laten zien of een onderwerp dat speelt in Dedemsvaart wil bespreken kan zich aanmelden.

Ontstaan van Route 29

Maarten Offinga is in september 2020 begonnen als burgemeester, vlak voor de tweede coronagolf. Daardoor kon hij niet naar de inwoners toe en kennismaken met de kernen zoals hij dat graag had willen doen. Daarom heeft hij toen inwoners uitgenodigd met hem te gaan wandelen. Want dat kon wél. Dat beviel zo goed dat Maarten Offinga besloot om in januari 2022 te starten met de Route 29. De gemeente Hardenberg bestaat uit 29 kernen, vandaar de naam Route 29. Elke maand wandelt de burgemeester door één of meerdere kernen. Dat doet hij meestal op een donderdag.

Burgemeester Maarten Offinga: “Ik hoop dat mensen een stukje met mij mee willen wandelen en tijdens de wandeling laten zien en vertellen wat hun woonomgeving bijzonder maakt. Ik kijk er bijzonder naar uit om de gemeente Hardenberg op deze manier verder te ontdekken!” En zo begon de eerste wandeling van Route 29 op donderdag 27 januari 2022. Deze eerste wandeling ging door Radewijk, Hoogenweg, Venebrugge.

 

Dedemsvaart

Elke maand wandelt de burgemeester door één van de 29 kernen van de gemeente Hardenberg. Inwoners zijn welkom om een stukje mee te wandelen en te laten zien wat hun kern bijzonder maakt. Uiteraard zijn ook tips en ideeën welkom! Donderdagochtend 22 december wandelt de burgemeester door Dedemsvaart. Deze begint om 10.00 uur. Aanmelden om een stukje mee te lopen kan tot en met 4 december.

 

Wandel mee of meld tips en activiteiten aan

Wie een stukje mee wil wandelen, een bijzondere plek wil laten zien of een onderwerp dat speelt in Dedemsvaart wil bespreken kan zich aanmelden. Misschien heeft u een tip over iemand met een bijzonder verhaal? Ook dat kunt u doorgeven. Aanmelden kan via het formulier op www.hardenberg.nl/route29 of door een mail te sturen naar route29@hardenberg.nl. Op basis van alle aanmeldingen bepaalt de burgemeester de route.

 

Videoverslagen

De eerste wandelingen gingen door de kernen in het zuidoostelijke deel van de gemeente. In oktober wandelde de burgemeester door de wijken Heemse en Marslanden. In november wandelt hij door Collendoorn, Rheezerveen en Heemserveen. Van elke dag dat er gewandeld wordt, wordt een videoverslag gemaakt. De videoverslagen worden telkens geplaatst op www.hardenberg.nl/route29. Daar kunt u de videoverslagen bekijken, maar hier kunt u zich ook aanmelden.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen