Vrienden van Gramsbergen, Lazy Sunday en Jeugdgroep Challenge

De zondag in de feestweek begint inmiddels bekend te staan als een relaxte dag voor het hele gezin. Om 13.30 werden vrienden van Gramsbergen en sponsoren ontvangen op de Combibaan voor een gezellige borrel. Er werd gelachen en geproost op nog vele prachtige jaren Gramsbergen Lichtstad. Vervolgens ging de middag over op de Lazy Sunday, ook op de Combibaan.

Een waterig zonnetje brak door en het terrein van de Combibaan vulde zich met bezoekers. Jong en oud kon genieten van live-muziek, spelletjes, de activiteiten van de Jeugdgroep, diverse jonge en oude machines, trekkers en vrachtwagens en natuurlijk stonden er ook diverse foodtrucks. Wat regen kon de goede sfeer niet beïnvloeden, de dag vloog ook dit jaar weer voorbij en de bezoekers tevreden naar huis. De Lazy Sunday werd mede mogelijk gemaakt door de Combibaan Gramsbergen.

Jeu de Boules

Al vroeg stonden 28 fanatieke Jeu de Boules spelers op de Combibaan om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Op maandag en vrijdag wordt gespeeld om de felbegeerde wisselbeker mee naar huis te mogen nemen. We maken ons op voor de beslissende wedstrijden gepland op aanstaande vrijdag.

55+ avond met Brook Duo

Maandagavond was de avond voor de 55+ Actief in de Binder. Duo Brook uit Markelo met Gert Jan Oplaat en Anita Bolink brachten hun theatershow Botterveugelkes. Het was een prachtig verhaal over een boerengezin en over de liefde, uitgebeeld in mooie verhalen en fijne luisterliedjes, alles in het dialect. Je krijgt last van botterveugelkes (botervogeltjes) als je verliefd bent op iemand: je hart wordt dan zacht als boter en krijgt vogeltjes in de buik. Weer een drukbezochte en gezellige avond, georganiseerd door de Stichting 55+ Actief Gramsbergen, een waardevol onderdeel in het programma van de feestweek.

Grandioze avond tijdens de Masked Singers in het Bostheater

Het is een relatief nieuw onderdeel van Gramsbergen Lichtstad, de Gramsbarger Masked Singers. Een show waarbij bekende Gramsbergers zich, gehuld in een pak, presenteren aan het publiek en live een nummer zingen. Het publiek moet vervolgens raden wie er achter de vermomming schuilgaat. Dit jaar werd de Gramsbarger Masked Singers voor het eerst georganiseerd in het sfeervolle Bostheater. Wederom was het volledig uitverkocht, de avond werd gepresenteerd door Maurin Kieft, die dat met veel enthousiasme deed.

De 10 Masked Singers uit Gramsbergen en omliggende buurtschappen waren stiekem wel wat gespannen, maar hebben stuk voor stuk een fantastische performance neergezet. Tussendoor was de toneelgroep aan de beurt, waar op hilarische wijze Kunst&Kitsch op locatie werd gepresenteerd. Onder andere de horeca, bekende Gramsbergers en sportverenigingen kwamen voorbij in de treffende grappen. Het publiek kon de flinke dosis humor zeer waarderen en de toneelgroep ontving een daverend applaus.

Aan het eind van de avond werd bekend gemaakt wie de meeste Masked Singers goed had geraden en er met de hoofdprijs vandoor ging. Ilona Jonkeren was de gelukkige winnaar, op plek 2 Miranda Dimmendaal en op plek 3 Dianne Jurjens. Er wordt teruggekeken op een bijzonder geslaagde avond!

Er zijn de gehele week nog activiteiten tijdens Gramsbergen Lichtstad 2023. Kijk voor het volledige programma op www.gramsbergen.nl.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fototeam Gramsbergen

 

Gerelateerde berichten